Meriam Ibrahim mag eerst bevallen voor ze wordt opgehangen

De islamitische rechter in Sudan liet zich van zijn humane kant zien bij zijn vonnis. Meriam Ibrahim, acht maanden zwanger, mag eerst bevallen voor ze 100 zweepslagen krijgt en wordt opgehangen. Haar misdaad: ze is getrouwd met een christelijke man. Dat is niet zo gek omdat ze christelijk is opgevoed. Maar aangezien haar vader, die ze nooit zag, een moslim is, is zij ook een moslim. Trouwen met een christelijke man is dus twee keer fout: het is afvalligheid (waarop de doodstraf staat) en seksueel verkeer met een ongelovige (waarop ook de doodstraf staat). Er is zware internationale druk op Sudan om het vonnis te herzien. Tot nu toe zonder effect.

Bron(nen):   Independent      

129 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rinus57

  Dit nieuws , hoort op de voorpagina van de Telegraaf te staan .
  Goed voor slapend Nederland die een PVV loopt te bashen en denken dat het niet zo ver gaat komen , de islaam met de moslims blijft toch een vreemde eend in de bijt , past niet zomaar in onze cultuur .
  Een beetje terughoudendheid kan nooit geen kwaad .
  Mag hopen voor deze Meriam Ibrahim dat het toch nog goed komt , al heb ik mijn grote twijfels hierover .
  Mocht het vonnis toch paseren , blijf ik het in ieder geval een achterlijk geloof vinden en hoort niet thuis in een moderne beschaving.

  • Dead Silence

   Achterlijkheid van dit soort taferelen is een understatement van astronomische proporties. Kinderen raken hun moeder kwijt door idioterij van de eerste orde.

   (in antwoord op Rinus57)
   • Karel Kritisch

    Zo is het maar net. Het is totale waanzinnigheid van volslagen idioten.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • david

     Die “martelaren” zullen er een vette kluif aan hebben..
     Zo een mooie vrouw die door middeleeuwse prakijken de dood wordt ingejaagd… Joepie oor allen die extreem zijn in gelijk welke zin. Zowel rechts als islam..

     (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Vestzak

   Hé, pssst. Geheimpje.

   Geen enkele partij in de Kamer keurt dit goed.

   (Niet verder vertellen, hoor.)

   (in antwoord op Rinus57)
   • Apekool

    Maar die sukkels denken wel dat het op automagische wijze buiten onze grenzen blijft.
    Criminele naïviteit.

    (in antwoord op Vestzak)
    • Vestzak

     Nee hoor, dat denken ze niet.
     Maar ze scheren niet een gehele groep over één kam.

     Komen nare dingen van als je daaraan gaat beginnen.

     Vraagje, hoeveel mensen zijn er de laatste 50 jaar opgehangen in dit land?

     (in antwoord op Apekool)
     • Kopje thee

      Waarom sla je zo’n vervelend neerbuigend toontje aan? Niet nodig, denk ik.

      (in antwoord op Vestzak)
     • Vestzak

      En over ‘sukkels’ praten stoort u blijkbaar niet. De sukkels waar meneer aan refereert, zijn de sukkels van de partijen waar ik op stem. Indirect kan ik dus wel stellen dat meneer mij een sukkel vindt.

      En dat is nog het minste waar ik in de korte tijd hier (indirect) voor ben uitgemaakt. Andere termen: klimaatgek, nazi en nsb’er.

      Maar blijkbaar interesseert dat u dan weer niet, anders had u daar ook wel iets over gezegd.

      Het spijt me zeer, hoor. Ik wil niet neerbuigend overkomen. Maar ik ben ook maar een mens. En als mensen op de persoon spelen, reageer ik soms geprikkeld.

      Kan alleen maar zeggen: wat u er allemaal van vindt, interesseert me niet zoveel. En ja, dat is neerbuigend bedoeld.

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Apekool

      Als jij ‘sukkels in de politiek’ op jezelf trekt dan heb je ons parlementaire systeem niet zo goed begrepen. Er valt weinig te kiezen, de partijen bepalen zelf wie er op de lijsten komen en de bewegingsvrijheid binnen een fractie is erg beperkt.

      (in antwoord op Vestzak)
     • Apekool

      Knap dat jij weet wat ze denken, want ze zeggen het namelijk wel.

      Je hoeft mensen niet perse op te hangen om ze te doden hoor – kijk en huiver naar de medogenloze koelbloedigheid waarmee een zus, dochter of nicht (bijna altijd vrouwen) vermoord worden
      http://nos.nl/artikel/639938-500-gevallen-eerwraak-in-nederland.html

      (in antwoord op Vestzak)
 2. Meester Proper

  Je kunt veel over de Heer Wilders zeggen maar wat Europa en de islam betreft heeft de Limburgse volksvertegenwoordiger 100% gelijk.

 3. Paulraw

  ´Haar misdaad: ze is getrouwd met een christelijke man. Dat is niet zo gek omdat ze christelijk is opgevoed.´

  Anders was het ´wel zo gek´?
  We leggen ons blijkbaar al neer bij de lokaal geldende logica.

  • Guest

   Er word waarschijnlijk bedoeld dat het logisch is dat ze met een christelijke man trouwt omdat ze uit een christelijke gemeenschap komt.

   (in antwoord op Paulraw)
 4. Raymond de greef

  Ik kan er niet bij dat in deze wereld waarin in we leven wij met z,n allen niet instaat zijn dit soort extremen te stoppen.
  Wel Massaal met z,n alle aangiften doen tegen Wilders maar ik zie geen een moslim of andere gedogers nu ook massaal iets te doen!
  Velen zullen zeggen ja dat zijn de exstremisten zo is ons geloof niet ,waar zijn al die gematigde moslims nu om hun broeders tot de orde te roepen!,
  Een woord hypcrieten ten top!.

  • Vestzak

   Ben het verder niet met u oneens, hoor. Fundamentalisme kan niet hard en vaak genoeg worden bestreden. Vanuit alle hoeken.

   Maar ‘we’ hebben niet ‘met zijn allen’ ‘massaal’ aangifte gedaan. Wel een hoop, maar veel Nederlanders vinden gewoon dat Wilders moet kunnen zeggen wat ie zegt. Waaronder ik, ook al ben ik het vurig met hem oneens.

   Een ander punt is dat er wel degelijk, ook vanuit gematigde moslimhoek, broeders tot de orde worden geroepen.

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3656994/2014/05/17/Afrikaanse-leiders-verklaren-oorlog-aan-Boko-Haram.dhtml

   En u moet niet vergeten dat het vanuit het veilige Nederland natuurlijk makkelijk lullen is. Het wordt een stuk lastiger als je er als vrouw middenin staat. In Sudan, of in Afghanistan:

   http://www.businessinsider.com/jamila-bayaz-story-2014-1

   En over Malala ga ik het verder niet eens hebben.

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • zo maar iemand

    Een hele redelijke reactie. Van zowel Vestzak als Raymond. Ik zou ook heel graag meer gematigde moslims willen zien die hiertegen in opstand komen. En Wilders is het antwoord niet, die is olie op het vuur.

    (in antwoord op Vestzak)
  • Volledig

   Hou eens een keer op met de drogreden dat gematigde moslims moeten reageren. Wil je brieven ontvangen per post dat gematigde moslims dit verschrikkelijk vinden? Wil je dat ze je aanspreken in de supermarkt om aan te geven dat ze het echt naar vinden wat er in Zuid-Sudan gebeurt?

   Elk normaal mens vindt het verschrikkelijk. Vragen om publieke reacties bij elke uitwas van de Islam irriteert me mateloos, want het zegt twee dingen:
   1) Er wordt gedacht dat veel moslims inhumane wezens zijn zonder empathisch vermogen, die dit soort misstanden niet alleen accepteren maar ook ‘normaal’ vinden.

   2) Er wordt gedacht dat moslims uit georganiseerde groepen bestaan die als ongoing agendapunt hebben het schrijven van persberichten die bij elke uitwas de deur worden uitgedaan om aan te geven hoe verschrikkelijk deze uitwas is.

   Zullen we gewoon afspreken dat mensen individueel beoordeeld worden en verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden en niet meer dan dat? Ik verwacht niet bij elk gek Amerikaans verhaal over een shooting of iets dergelijks dat alle Amerikanen handenwrijvend in hun handen mij komen vertellen dat ze het echt erg vinden. Ik verwacht ook niet dat elke voetbalfan bij elke rel door hooligans mij bij het koffieautomaat vertelt dat hij niet achter dat gedrag staat.

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • Raymond de greef

    Beste Volledig,
    Ik ben het met U eens dat personen zich niet voor alles hoeven te verontschuldigen! en weet dat niet alle moslims tot groepjes behoren.
    Ik bedoelde als Metafoor dat er in de zaak Wilders ineens heel veel mensen op de been waren massaal hun woord te laten horen door aangiften te doen.
    Het verbaasd mij gewoon dat Nu juist deze mensen die het hoogste woord hebben gehad zich niet laten horen want dit zou juist zorgen dat niet moslims zien dat we Samen hier wat tegen kunnen doen ik heb niets tegen Moslims die hun geloof gewoon belijden ook andere geloven ook in westerse culturen zijn niet zo vredelievend.
    PS Wilders zal de problemen ook niet oplossen, ik denk wel dat mensen juist stelling moeten nemen tegen fundamentalisten dit doe ik regelmatig ook tegen Amerika, en ben dus geen voorstander van de EU omdat deze meer problemen en nationalisme bevordert, wat meestal leid tot oorlog moord en verderf.

    Ik wens je een fijne avond en ben er zeker van dat bij het koffie automaat we daar prima over kunnen discussiëren .

    (in antwoord op Volledig)
  • Karel Kritisch

   Omdat het niet hun broeders zijn. Uw obsessie om een mens te reduceren als enkel gelovige is een ernstige simplificering van de werkelijkheid. Een doorgeslagen product van uw beperkte rationaliteit. Een christen in Nederland hoeft zich ook niet te verdedigen omwille de gedragingen van kkk, het Leger van de Heer of Westboro Baptist Church of pedopriesters of God weet wat nog meer.

   (in antwoord op Raymond de greef)
 5. Bart Matthesius

  Het zou de islamdiscussie verschikkelijk veel helpen als de moslim gemeenschap nu en masse zou opstaan en dit duidelijk en onvoorwaardelijk the veroordelen. De passieve houding is niet te verdedigen.

  Ik ben niet anti-islam maar het gebrek aan reactie vind ik onbegrijpelijk.

  • jantje

   Net zoals alle kristenen opstonden en onvoorwaardelijk veroordeelden toen het Leger van de Heer tekeer ging in die contreien…??

   (in antwoord op Bart Matthesius)
   • saskia

    Ziek die moslims daar in soedan of waar ook met zieke regels schei toch uit je moet maar in 1 ding geloven en dat is jezelf!!! Debielen

    (in antwoord op jantje)
  • Karel Kritisch

   Je doet net alsof moslims een homogene groep zijn. Jantje hieronder heeft gewoon een punt. Je moet mensen niet reduceren tot enkel een religieuze identiteit. Een religie wordt beleden door verstandige mensen en volslagen idioten. Ik voel mij niet geroepen om elke keer als er een religieuze idioot weer wat waanzinnig flikt aan de andere kant van de wereld op de barricaden te moeten staan om je geloof te verantwoorden.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
 6. Inezke

  In plaats van zeiken op de islam of het zeiken over het zeiken over de islam, zouden jullie ook de petitie van Amnesty International kunnen tekenen. https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/zwangere-vrouw-ter-dood-veroordeeld

 7. disqus_k0XGwkuOr3

  Liefde voor deze mensen telt dus niet alleen een ‘ geloof, ‘..hun liefde wordt duur betaald ! En is liefde op aarde en respect voor onze naaste ook geen onderdeel van het heilige geloof ..? Ik geloof niet dat dit de bedoeling zal zijn van onze goden ,dat de eerlijke liefde op deze manier aangepakt moet worden..en dat het kind dat zn ogen nog niet open heeft en nog geboren moet worden en vertrouwen moet krijgen in een geloof dat afgedwongen werd door haar of zijn moeder te vermoorden ..ik vind dit eeder een machtswellustig spel onder het mom van het geloof ..dwingen en overtuigen iets te geloven heeft naar mijn mening geen zin , geloof wordt verdiend door eigen ervaringen ..ik hoop dat deze mishandeling zwaar aangepakt gaan worden en dat dit soort praktijken in het verleden gaan horen..en we ieder in zijn eigen waarde kunnen laten ..en dat alle geloven gewoon naast elkaar kunnen leven en in dit geval ook man en vrouw mogen zijn..

 8. Filip

  ALLE religieuze boeken afschaffen alle religies afschaffen en er is nooit ergens oorlog meer!

  • desi

   Alsof ongelovigen nooit oorlog voeren.

   (in antwoord op Filip)
  • Meester Proper

   De grootste massamoordenaars uit de geschiedenis waren toch de atheïsten.

   (in antwoord op Filip)
   • Karel Kritisch

    Wie had ooit nog gedacht dat Proper een waarlijk punt zou hebben. Dat mag wel in de krant.

    (in antwoord op Meester Proper)
   • AT

    En waarom werden de massamoorden gepleegd? Vanwege dogmatische denkbeelden zoals communisme en fascisme, niet vanwege het atheïsme.

    (in antwoord op Meester Proper)
  • Karel Kritisch

   Een naïeve en simplistische gedachte. Er is pas geen oorlog meer als we de mens afschaffen.

   (in antwoord op Filip)
 9. Dina

  Weet u wat ik erg vind. Dat u allen hierover discussieert en niet uw knieen buigt voor Jezus en dit bij uw Heer neerlegt of Hij wil ingrijpen bij dit vonnis en ondanks het moslims zijn (en ik ben er eerlijk ook geen voorstander van) maar dat u ze niet zegent. Wie weet wat er dan uitkomt. We hebben een grote God.

  • kraats

   Nee die hebben we niet!!!!zolang er mensen zijn die dat denken en dingen doen uit zijn naam hou je dit soort dingen

   (in antwoord op Dina)
  • JJ

   Als Hij echt bestaat en Jezus iets voor je doet als je je knieen voor hem buigt dat was de wereld een stuk beter geweest! Word de wereld beter ondanks alle gelovige?? NEE

   (in antwoord op Dina)
   • Karel Kritisch

    Gisteren was ik slim dus ik wilde de wereld veranderen. Vandaag ben ik wijs dus ik verander mijzelf.

    De wereld wordt alleen beter als wij mensen daar voor kiezen. Dat houdt ook in dat mensen vrij moeten zijn om religieuze gevoelens te hebben. Echter houdt vrijheid ook in de dat je de gevoelens van een ander ook accepteert.

    (in antwoord op JJ)
  • Anita

   En natuurlijk ga je zeggen als er niks gebeurd aan het vonnis dat het dan Gods wil was toch? Je kan niet geloof met geloof vergelden.. Wat daar gebeurd heeft niets met geloof te maken, geen enkele God keurt een doodstraf goed…

   (in antwoord op Dina)
  • Karel Kritisch

   Weet u wat ik erg vind? Dat uw geloof zo kinderlijk naïef is. U zou blij moeten zijn dat het de mensen niet onverschillig laat wat er met deze mevrouw gebeurd.

   U bent een beetje zoals die man die tijdens een overstroming op zijn dak zat en tot God bad om om redding te vragen. Na een uur kwam er een man in een bootje langs en vroeg de man op het dak in zijn boot te stappen. De man op het dak antwoordde dat hij door God gered zou worden. Het water bleef stijgen. Vijf uur later kwam er een reddingshelikopter om de man van het dak te halen maar de man bedankte en riep dat hij op de hulp van God vertrouwde. Na een dag kwam er nog een boot van het leger langs om hem te redden, ook de derde maal bedankte de man want God zou hem komen redden vanwege zijn vurige bidden. De man verdronk niet veel later. In het hiernamaals vroeg de man aan God waarom zijn gebeden niet verhoord waren. God zei tot de man “Ik heb u driemaal een redding gezonden maar u heeft deze in uw hooghartige dwaasheid afgeslagen”

   DUS: Uw passiviteit is dwaas en uw gebeden zullen geen redding brengen als u zich weigert te bewegen. Geloven is niet anderen veroordelen op hun overtuiging maar leven naar uw overtuiging en daarbij alles in het werk om onrecht tegen te gaan. Bent u de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan vergeten? Schaam u, het is niet aan u om te oordelen.

   (in antwoord op Dina)
   • ella

    Mooi gesproken!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Jessy

    Wauw Karel, mooi antwoord!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
   • René Hallink

    oordeel niet, op dat uzelf niet veroordeeld worde! Er zit meer kracht in gebed dan doen. En er moet idd ook menselijke handelingen verricht worden, maar door gebed kun je gaan bidden dat de juiste mensen vrij gezet worden om er iets aan te doen!
    En dat erbij: in de bijbel doet God ook bovennatuurlijke wonderen, maardat doet Hij heden ten dage nog steeds! maar daar komen ook Jezus belijdende mensen op een gruwelijke wijze aan hun eind!
    Deze vrouw zal de dood niet zien! Door haar geloof in de Zoon van God.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Emma

   Als je kijkt wat er in de wereld aan ellende en vreselijk leed is, ook bij de mensen die bidden bidden bidden, dan denk ik dat bidden niet helpt, laten we er zelf iets aan doen!! Je mond houden en toekijken heeft de wereld nooit verder geholpen!! Kijk eens naar de Derde Wereldlanden, naar de enorme sterfte onder kinderen. Daar is al zoveel voor gebeden en look what that brought them…

   (in antwoord op Dina)
   • Susannah de Kort

    De hele wereld leeft naar systemen die niet van God komen. Ten eerste heeft God nooit gewild dat mensen over elkaar heersen maar de mens moest zo nodig een leider, een koning hebben. En alle koningen stijgt het zo naar de bol! De mens heerst over de mens daarom kan en zal het nooit goed gaan op deze aarde. Ook in Nederland wordt onze stem echt niet gehoord, we worden net zo lang geleefd zolang er mensen aan de macht zijn

    (in antwoord op Emma)
  • ruudevenhuis

   haha gaan we weer

   (in antwoord op Dina)
 10. hjw

  Goed zo Filip je hanteerd exact de werkwijze als die van Geert Wilders.
  Politiek? Wat doen we hieraan?

  Sudan boycotten, handelsverdragen stoppen of bevriezen? Laat nu eindelijk menselijkheid spreken, en vergeet de mammon eens voor een dag.

 11. Dora

  wat een zever is dat…kan niemand hier iets aan doen?

 12. gebruiker

  Was dit niet

  Moslim vrouw krijgt doodstraf om christelijke man http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-178601-moslim-vrouw-krijgt-doodstraf-om-christelijke-man.html ???

  Trouwne seerst zweepslagen daarna dood ?

 13. tereza

  Laat haar vrij .ze heeft ook rechten vrijheid van menig uiting .is ouder wets land freedom laat haar leven en geen zweepslagen .zet ze het land dan uit is dan beter dan de dood straf er is wel plaats voor haar in een anderland

 14. maria muis

  wat verschrikkelijk , laat haar met rust , die zogenaamde vader van haar moest haar niet eens , nu moet ze dood?wtf , laat haar zoals je haar eerder ook liet , moordenaar , pakt ook een kindje de moeder weg , stupidstupiddddd

 15. paparudy

  God kennende laat ie haar toch sterven…
  (God is dood en ik voel mezelf ook niet lekker)

  • Susannah de Kort

   Jezus de Christus, zoon van God heeft erger voor ons mensen doorstaan maar hij leeft. En een ieder die in hem gelooft, weet dat hij leeft in ons. Hij heeft onze zonden op zich genomen, heeft 39 zweepslagen gehad en een doornenkroon op zijn hoofd gedrukt gekregen. Hij is bespuugd, geslagen, zijn baard werd uitgetrokken en hij werd bespot. Dit allemaal om een vriend van jou en mij te zijn en je kan gewoon met Hem praten want hij Leeft!

   Waarom worden christenen bespot, vervolgd? En toch zegt Jezus dat we blij moeten zijn, iedereen lief moeten hebben en bidden voor onze vijanden. God is niet dood, mensen doen geen moeite hem te vinden.

   (in antwoord op paparudy)
   • Tommy Schuitema

    Dan leg mij eens uit.. waarom er da kleine kinderen worden verkracht en vermoord. Waarom een hardwerkende man of vrouw kanker krijgt. .. bullshit

    (in antwoord op Susannah de Kort)
    • ingrid

     De Bijbel zegt dat Jezus niet is gekomen om te genezen. Maar ons over Zijn Vader te vertellen. Hij genas wel maar dat was niet. de reden dat Hij op aarde kwam.

     (in antwoord op Tommy Schuitema)
    • Karel Kritisch

     Je bent hier niet in de hemel mijn jongen..

     (in antwoord op Tommy Schuitema)
   • Nathalie

    Ach, hoe dom kan je zijn om te geloven in een fictieve persoon? In iets geloven dat je nog nooit in levende lijve hebt gezien of gehoord? Komaan zeg! Religie is altijd al de oorzaak geweest van misdaad en oorlog. Christendom en de Islam, het zal altijd miserie blijven als mensen daarin blijven geloven. Net zoals de onbevlekte ontvangenis… leg mij eens uit hoe je zwanger kan geraken zonder seks te hebben? Maria was zwanger van een andere vent dan van Jozef?? Jaja, welke uitleg is er daarvoor 😉

    (in antwoord op Susannah de Kort)
    • ruudevenhuis

     hehe eindelijk een wijs antwoord!!

     (in antwoord op Nathalie)
    • ingrid

     GOD BESTAAT. ROEP HEM MAAR AAN OM HEM TE ERVAREN . EN JE LEVEN ZAL NOOIT MEER HETZELFDE ZIJN. AMEN

     (in antwoord op Nathalie)
    • José Maertens

     Dat is niet dom zijn Nathalie, dom zijn daar kan je nog iets aan verhelpen maar stom zijn dat is dom doen tegen beter weten in! Zinloos! Wat baat n kaars & bril als den uil niet horen en zienen wilt? (n dier is weer kop van jut…lol).

     (in antwoord op Nathalie)
     • Karel Kritisch

      Onzinnige opmerking. Denigrerend doen is ook niet echt een blijk van beschaafdheid en intelligentie.

      (in antwoord op José Maertens)
    • Karel Kritisch

     Je maakt nu een beetje een karikatuur van religie. WIe is precies de fictieve persoon? Bedoel je Jezus? Jezus was wel degelijk een historisch persoon.

     In religie hoeft het natuurlijk niet te gaan om letterlijke gebeurtenissen maar gaat over geloofsvragen, waarden en levensbeschouwing. Maar zoals bij alles zijn er verschillende interpretaties van inhoud. Er is niets doms aan iig. Jou idee bij religie dat komt echter wel wat beperkt over. Maakt niet uit verder hoor.

     (in antwoord op Nathalie)
    • Karel Kritisch

     Zoals Martin Luther King, Desmond Tutu, de Dalai Lama, Moeder Theresa, Ghandi misdaad en oorlog hebben veroorzaakt? En wat dacht je van de vader des vaderlands, Willem van Oranje, zeer religieus en voor godsdienstvrijheid.

     (in antwoord op Nathalie)
    • e.saadouni

     Vertel mij eens hoe een aarde, bomen, dieren, mensen kunnen ontstaan uit toeval? Krijg jij zonder je pen te bruinen geschreven tekst op papier? Ook niet per ‘toeval’ of na een ‘knal’? Of kan je mij vertellen waarom er zoveel dingen nagebouwd kunnen worden en er niemand op aarde maar dan ook niemand een leven/ziel in een robot of kloon kan blazen? En waarom in de quraan die 1400 jaar geleden gedaald is bij een analfabeet, er zaken in beschreven staan die nu zoveel jaar later pas ontdekt zijn door wetenschappers??? Of ben je bang voor de waarheid en ga je nu zonder je te verdiepen roepen dat het allemaal onzin is??

     (in antwoord op Nathalie)
     • Karel Kritisch

      Nou met alle respect e.saadouni maar volgens mij heb jij je niet helemaal verdiept. Het is nogal veel werk om de hele evolutietheorie hier voor je uit te schrijven maar daar kun je zelf wel een boek over bestellen. Ik kan je ‘Fantastisch’ aanraden van Kris Verburgh. In ieder geval is het een zeer solide wetenschappelijke theorie. Evolutie kent trouwens ook regels dus het is meer dan toeval alleen. Klonen is wetenschappelijk overigens wel mogelijk.

      En dan de quran, die is niet uit de hemel gedaald, ook niet in de traditionele islamitische versie. Volgens de islamitische overlevering werd de Korantekst in de periode 610-632 in delen, beginnend met de Laylat al-Qadr, door de engel Djibriel aan Mohammed geopenbaard. De openbaringen werd vervolgens door zijn volgelingen door middel van recitatie uit het hoofd geleerd en fragmentarisch opgeschreven op stukken perkament, hout en bot. Er wordt aangenomen dat Mohammed analfabeet was en dus zelf lezen noch schrijven kon. De traditionele visie is dat de openbaringen van de Koran (geopenbaard door onder voorzitterschap van Zaid ibn Sabit werden opgeschreven door Omar ibn al-Chattab, Oethman ibn Affan, Ali ibn Aboe Talib, Talha ibn Oebeydullah, Sa`d ibn Abi Waqqas, Aboe Derda, Mikdad, Oebay ibn Kab, Aboe Moesa el-Eshari en Abdullah ibn Masud. Deze eerste volledige schriftelijke koran (moeshaf – verzameling bladen)(bron: wikipedia, daaronder de bronnen)

      En dan je opmerking “er zaken in beschreven staan die nu zoveel jaar later pas ontdekt zijn door wetenschappers?” Dit lijkt mij onwaarschijnlijk, ik ben behoudens wat vergezochte voorbeelden het niet tegen gekomen.

      Dan wil ik nog een opmerking maken over je letterlijke interpretatie.
      Evolutietheorie hoeft niet per se strijdig te zijn met religie, integendeel.

      De redenatie dat evolutie niet door toeval kan komen gaat wat mank. Een voorbeeld: Je hebt de loterij gewonnen. Jij zegt “dat kan geen toeval zijn!” De kans dat jij wint is immers zo verschrikkelijk klein dat het bijna verwaarloosbaar is. Dit is natuurlijk een drogredenering die je alleen kan maken als je al gewonnen hebt. We weten immers dat een loterij met kansberekeningen werkt en dat de uitslag een toevallige winnaar is. Maar nu de crux: is het toeval dat er een winnaar is?? Nee, want elke loterij heeft een winnaar.

      Misschien moet je eens overwegen of dat het evolutieproces door toeval evalueert maar dat dat geen toeval is.

      (in antwoord op e.saadouni)
   • ruudevenhuis

    gaat een beetje moeilijk als hij er niet is

    (in antwoord op Susannah de Kort)
   • Arn

    man word eens wakker, denk je nu echt dat god bestaat, denk eens verder na, ik vind het goed dat mensen zich stand houden door een geloof, maar zoals je ziet zorgt dit voor zware problemen, zowel bij moslims als christenen, ook christenen hebben slechte daden gedaan die nergens voor nodig zijn, religie is de dood van de mensheid, iets compleet verzonnen door de mens. Als je even nagaat wat er allemaal ontdekt is dan weet je toch dat God niet kan bestaan, er zijn zoveel feiten, maar ja dan moet je even je bijbel dichtslaan en onderzoek doen. Wat gelovigen niet doen, ze geloven gewoon alles zoals men het vertelt mens na mens, met die zielige verhaaltjes.

    (in antwoord op Susannah de Kort)
    • Karel Kritisch

     Ik weet niet welk beeld jij bij een gelovige hebt maar niet iedereen is zwaar gereformeerd. Dus denken dat iedereen er een letterlijke interpretatie op na houdt is onzin.

     (in antwoord op Arn)
 16. papaharm

  schandalig , mensen die van mekaar houden ondanks kleur/geloof of geslacht is mooi dat moet gekoesterd worden maar NEE in Sudan wordt je er voor gestraft, maar een moslim man die zijn kinderen/gezin in de steek laad dat mag wel ????????????????????????????????

  • e.saadouni

   Nee dat mag ook niet. Verdiep je eerst eens mensen. Wat lopen hier toch zielloze mensen rond die zomaar klakkeloos de leugens van de media overnemen.

   (in antwoord op papaharm)
 17. Danielle

  hang die islamitische rechter maar op!! Wat een vreselijk geloof is de islam toch met haar kromme middeleeuwse denkwijze!! En wij krijgen er 1000 per week van binnen in ons land. Om te kotsen!!

  • Karel Kritisch

   Over welke 1000 heb je het?

   (in antwoord op Danielle)
  • femke Balci

   Fijn dat er 1000 p.w.(mensen zoals jij en ik) in ons land komen! Meer dan welkom! Hier zijn ze ‘veiliger’ en bevoegd om te trouwen met wie ze willen ondanks religie. WANT DEZE islamitische rechter zou jouw ook 100 zweepslagen en de strop toezeggen. Je bent tenslotte een ongelovige in zijn ogen.

   (in antwoord op Danielle)
  • e.saadouni

   Gooi je zelf aub in de vijver! Wat weet jij over de islam? Wat heb je zelf in een islamitisch boek ooit gevonden hierover? Heb je überhaupt wel eens een islamitisch boek gelezen? Puur uit nieuwsgierigheid? Nee dat dacht ik al, en dan de leugens van de media als bron gebruiken en denken dat je nu een punt maakt met je reactie. Punt een de islam heeft niks te maken met deze lijfstraffen. En punt 2 de vrouw is een christelijke dus zij mag niet eens berecht worden. Dus voordat je zomaar alles aanneemt en je bekrompen ziel gaat overtuigen dat het aan de islam ligt, verdiep je eerst. Want er komen er geen 1000 per week binnen. Maar je eigen soort verdiept zich erin en bekeert zich tot de islam. Je eigen soort ja.

   (in antwoord op Danielle)
   • Karel Kritisch

    Kijk e.saadouni, we moeten denk ik onder ogen zien dat er botsingen zijn tussen de waarden van de islamitische wereld en de westerse wereld. Natuurlijk hangt er erg af van de interpretatie en stroming of dit een probleem vormt of niet. De algemene waarden verschillen nogal onderling. Een Turkse moslim zal bijvoorbeeld andere religieuze ideeën hebben dan een Saudiër. Ik vind dat je zelf zo streng in de leer mag zijn als je wilt, vromer dan vroom wat mij betreft. Als je maar de rechten van de ander respecteert/tolereert. Dus hou je vooral bezig met jezelf en veroordeel anderen niet. Dus als iemand de islam wil verlaten dient dat getolereerd te worden ook al is dat een zware teleurstelling, net zoals iemand vrij is om moslim te worden. De universele rechten van de mens dienen door iedereen onderschreven te worden. Wat mij betreft wordt overal blasfemie afgeschaft. Wat de doodstraf betreft vind ik het jodendom een goed voorbeeld. Zij bepaalden zo’n 2000 jaar geleden dat menselijke rechters niet competent genoeg waren om een doodvonnis uit te
    spreken. Nadien is dat dan ook niet meer gebeurd: de doodstraf is een
    theoretische maximumstraf geworden, die alleen door God gebruikt zou
    mogen worden maar niet door feilbare mensen.

    Binnen de islam is de 2e reden voor doodstraf (de 1e is opzettelijke moord) Fasad fil-Ardh
    “Het scheppen van wanorde in het land” vrij te interpreteren. Ik denk dat men binnen de islamitische gemeenschap wereldwijd sterk moet pleiten om geloofsafval, overspel en homoseksualiteit hier niet onder te laten vallen. Deze zijn immers onverenigbaar met de rechten van de mens. De interpretatie verschilt sterk per land.

    (in antwoord op e.saadouni)
    • e.saadouni

     Dat er botsingen zijn dat ontken ik niet en dat er verschillen zijn, dat ervaar ik dagelijks. In de islam mag je een ander ook niet veroordelen. Dat is de taak van de schepper. De profeet Mohammed vrede zij met hem, heeft zelfs gezegd dat het roddelen over een andere persoon gelijk staat aan het eten van rottend vlees. Dus niets positiefs aan. Kan ik daarom zeggen geen enkele moslim roddelt? Nee zeker niet. Hetzelfde geldt ook met de straf voor overspel etc. De straf is alleen opgelegd om de mens af te schrikken om overspel te plegen. Want bij overspel moeten er 4 getuigen zijn die de daadwerkelijke daad (penetratie) gezien hebben voordat de straf uitgesproken wordt. Dat betekent dat als een man en vrouw in bed liggen met een deken over hun heen, dat t nog niet als bewijs gezien kan worden. En al helemaal niet als er geen 4 getuigen zijn. Dit geldt dus ook voor de vrouw in kwestie. Zij is christelijk, heeft daarom waarschijnlijk ook een christelijke man. Kent haar vader niet dus het is onzin om haar te straffen. De islam staat hier buiten. Het is juist een mooie geloof die mensen alleen maar positief wilt veranderen. En het goede uit de mens wilt halen. Helaas is het niet bij alle mensen inclusief moslims te zien. Dat maakt t dat onwetende mensen bepaalde reacties plaatsen zoals hier op de website

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Zoals ik al vaak gezegd heb: religie wordt beleden door mensen, door verstandige goedaardige mensen en door kwaadaardige volslagen idioten en alles wat er tussen zit.

      In ieder geval heb je veel aan je geloof zo te lezen. En geeft het je veel in je leven. Dat is mooi. Mensen denken vaak in stereotypen helaas. Vaak een zeer extreem stereotype wat islam betreft.

      (in antwoord op e.saadouni)
 18. Eileen Akkır

  Niet elke moslim denkt op deze wijze Danielle. Net als in het Christendom heb je verschillende categorieën. Maar ik vind dat deze vrouw überhaupt wordt veroordeeld nergens op slaan.

 19. Samira

  Dat haar vader een moslim is maakt haar geen moslim als je niet bid tot allaah ben je zoiezo geen moslim walgelijk dat ze dit doen bij haar wie zijn hun om het leven van iemand te ontnemen? En al helemaal als moslim zijnde hoor je bepaalde dingen nu eenmaal te weten la hawla wala quwata illabillah! ! Waar gaat deze wereld heen

 20. Hannah

  Kippenvel over mijn hele lichaam, laat haar a.u.b. leven, ze heeft niets misdaan. Haar vader is de grote boosdoener

  • ruudevenhuis

   nee de Islam dus

   (in antwoord op Hannah)
   • e.saadouni

    Of de onwetende mens (Lees hier ook jezelf) aangezien ze geen moslim is mag ze überhaupt niet een aangekeken worden. Maar net zoals jij niet verder kijkt dan je neus lang is, doen die Soedanese sukkels dat ook.

    (in antwoord op ruudevenhuis)
 21. ingrid

  Het is niet te geloven. wat een wreed land. Ik hoop zo dat ze niet opgehangen wordt

 22. José Maertens

  Geloof, tradities de reden dat mensen niet evolueren. De stomheid blijft intact zolang we vasthouden aan die dingen. Haal er de levenslessen uit maar niet klakkeloos alles opdringen en naleven …

 23. Shirley Bruynder

  Please President, have mercy. On behalf of her child let her live. Please

 24. Pietje_Precies

  en dat gedachtengoed zijn we hier met enorme snelheid aan het importeren….

 25. Meester Proper

  Het wordt hoog tijd dat de beschaafde wereld barbaarse landen als Soedan, Iran en Saudi-Arabië ga boycotten.

 26. Inge Verschuren Derouw Rainier

  mijn god wat erg zeg , moeten wij ook zo gaan beginnen hier , halal slachten is kei erg voor de dieren iedere kut molsim die halal gegeten heeft doodstraf…..
  waar gaat het naar toe zeg , belachelijke kut landen bommetje droppen daar dan zijn we ineens van het gezeik af ……. kut moslims enkel bij hun dat zon barbarische toestanden getollereerd worden !!!

  • e.saadouni

   Voordat je zomaar begint te ratelen en uit je nek aan het lullen bent, moet je eerst weten waar je het over hebt. Want in het artikel staat dat er internationale druk is, daar zitten ook ‘Islamitische staten’ bij. Die zijn er ook tegen. En de wetten die ze daar hanteren hebben niks met islam te maken. Dus om ipv zomaar te lullen en te doen alsof moslims (en dus ook mezelf meegeteld) hier tevreden mee zijn, denk dan eerst na. Want ook ik als moslim vind dit vreselijk en ben er tegen. Ik ben ook tegen pedofielen maar je hoort mij niet zeggen een bom op NL droppen omdat volgens de statistieken NL het grootste land met pedofielen is. Denk eens na mens, tegenwoordig heb je ook internet. En boeken bestaan nog altijd!!

   (in antwoord op Inge Verschuren Derouw Rainier)
   • Bourbonboy

    pedofielen moeten ze ophangen ipv die vrouw

    (in antwoord op e.saadouni)
   • Karen Shahgeldyan

    En toch nog na al de info die er beschikbaar is bestaan er zoveel valse religies… In de koran staat er dat je op de bijbel moet vertrouwen. Punt. Als er iets is dat interessant is in de toevoeging/verandering van de bijbel naar de koran is het dat gedachte wel. De koran is niet eens door de zogezegde profeet profeet zelf geschreven, maar door anderen terwijl Jezus gezegd heeft dat er geen wonderen van God zullen afkomstig zijn na Hem (Jezus). En velen die een stuk of boek schreven konden zelf niet lezen en schrijven maar toch met Gods hulp hebben we ons bewijs, de bijbel.
    Ik hoop dat de mensheid eventjes stilstaat bij het feit dat na 1914 satan en zijn demonen van uit de hemelen naar de aarde zijn verbannen geweest om samen na nog geen 1 generatie mee met de armageddon vernietigd te worden. Ik denk dat de schok velen ervan weerhoud om de echte waarheid waarbij je geen enkel fout en niets anders dan liefde aantreft bij het zich tegoed doen van dit belangrijke geestelijke maal. Als je echt iets wil bijleren vraag je best een bijbel studie aan. Eén dat gratis is anders is het fake. Trust me. Het is uit liefde dat ik jullie wil overtuigen op dit moment. Ook al ben ik niet in zo een positie. Mss raken de ideeën die uit Gods woord komen jullie nu wel.

    (in antwoord op e.saadouni)
    • Guest

     En toch nog na al de info die er beschikbaar is bestaan er zoveel valse religies…
     En dan zo een uitleg… Seriously ???
     “Satan :
     Jehovah’s Witnesses believe that Satan was originally a perfect angel who developed feelings of self-importance and craved worship. Satan caused Adam and Eve to disobey God, and humanity subsequently became participants in a challenge involving the competing claims of Jehovah and Satan to universal sovereignty.[173] Other angels who sided with Satan became demons.
     Jehovah’s Witnesses teach that Satan and his demons were cast down to earth from heaven after October 1, 1914,[174] at which point the end times began. Witnesses believe that Satan is the ruler of the current world order,[173] that human society is influenced and misled by Satan and his demons, and that they are a cause of human suffering. They believe that human governments are controlled by Satan,[175] but that he does not directly control each human ruler.[176]”

     (in antwoord op Karen Shahgeldyan)
   • Ziggy

    ´´volgens de statistieken NL het grootste land met pedofielen is´´. En dat komt weer door het hoge aantal moslims,. statistieken lezen is een vak !

    (in antwoord op e.saadouni)
 27. nel wolvers

  Ik word hier kotsmisselijk van..echt ik heb mijn kind verloren in 2006 die op een vreselijke manier is vermoord…Ik kan en wil en zal nooit begrijpen hoe mensen dit elkaar kunnen aandoen in welk land dan ook!!!!! Het mag niet getollereerd worden NOOITTTTTT!!!!!!!!!

 28. Guest

  Ging onze Timmerfrans maar eens klagen in Soedan in plaats van te kruipen in Arabirië…

 29. Marc Favoreel

  geloof is ok, maar gelloof nooit dat God je op de wereld gezet heeft om te bidden en het voor de rest maar aan Hem over te laten. Als je gelooft, geloof dan maar dat je afgerekend zult worden op je daden, niet op je vroom zijn. En als dit doorgaat is het klaar wat er met degenen die dit aanrichten zal gebeuren.

 30. Roger Wauters

  Why dous any one pray for a Allah, God or however the name is when they then kill people for that ‘believe’? It’s beyond me!

  • Karen Shahgeldyan

   Its because we live in the last times where we should have a mass of false religions as predicted trough the bible and again we see it has always been right… Religions wich cut in Gods word (The bible) and also those wich add things up tot it (read Relevations). The bible is always been absolute and it had every single time been written by a human who got aid from God. Thats why it is so consistent for REAL investigators. When we look at religions wich accentuate the holyness in God, but doesnt use His holy name wich He so clearly demands from us, then the answer is also clear if that religion would be false or the one and only true belief we all think we are in at.
   This all is pretty much a profecy and exactly so as to be expected by practicers and investigators of Gods word.
   Btw, search up in the history why the name JHWH wich pronounces Jehovah, had been cut out and replaced by God… Still as I said above, it will not be possible to successfully ban or exclude the real bible, chech New World Translation in wikipedia. Katholics have only a very small part of Gods word without his name in it, jews have only the old testament and so they dont believe in the second part. Muslims are worser because they even add up to the Bible. And so on and so on. But really, isnt there anybody of your leaders zo little capable of reading and understanding the Bible and doing accordingly? You should all be ashamed towards God because of your role in the armageddon. Its a pity. Very little trueth states the Bible and so many lies about the false religions. Its never too late to change.
   You can mail me: Kårēñ.it.pro@gmail.com

   (in antwoord op Roger Wauters)
 31. Roger Wauters

  If there wherent countries where Muslems and Katholics live hapely together, like in SOME African countries i would think there belief tell them to do that WHICH IS NOT! Extremists have another agenda!

 32. Roger Wauters

  And for Muslems who think murder will be rewarded in ‘Jannah’ with a horde of young vergins…fat chance…you will see something totaly different!

 33. Guest

  And for those who think i am racist…i am NOT and i have Muslem friends who are totaly against any kind of murder, also for there beliefs.

 34. Ziggy

  Als ik haar advocaat was zou ik ervoor pleiten dat cliente eerst bevalt daarna wordt opgehangen en als laatste die 100 zweepslagen krijgt. Wordt een drukke dag !

 35. Piet Slomp

  Die rechter ook opknopen!

 36. Paulraw

  Ook dit regime werd gesteund door Saoedi-Arabië ,waar Timmerfrans nu zoete broodjes gaat bakken.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6254/Max-Pam/article/detail/3663049/2014/05/28/Potverdrie-wat-een-land-dat-Saoedi-Arabie-Fascinerend.dhtml

 37. Huub

  Dit artikel mag wel worden bijgewerkt. De betreffende mevrouw is inmiddels bevallen en recent door de rechtbank onder druk vanuit diverse hoeken van de wereld, uit de gevangenis vrijgelaten. #gelukkig

 38. Huub

  Sorry klein foutje, nog niet vrijgelaten, maar wel binnen enkele dagen
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/31/terdoodveroordeelde-soedanese-moeder-komt-snel-vrij/

Reacties niet toegestaan