Aanslag op Joods museum in Brussel: 3 doden

Bij een schietpartij aan het Joods Museum in Brussel zijn drie doden gevallen. Een andere persoon raakte zwaargewond. Minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders was als één van de eerste omstanders ter plaatse en riep zelf de hulpdiensten op. Op Twitter spreekt de minister van een aanslag. De schietpartij in de Brusselse wijk gebeurde rond 15.50 uur. De hulpdiensten staan ook twaalf mensen bij die  in shock zijn. De dader vluchtte in een wagen. Zijn nummerplaat werd genoteerd door een getuige.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Raymond de greef

  Triest! Ik wens familie,s van deze onschuldige slachtoffers veel sterkte!
  Een Europa betekend dat dit steeds dichterbij komt ,onverdraagzaamheid ontstaat wanneer de meningen niet meer worden gehoord, en mensen steeds minder leefruimte krijgen,ook een de globalisering veroorzaakt door te grote culturele achtergronden tot dit soort misstanden.
  Wie gelooft dat de mens in staat is dat mensen van verschillende culturen naast elkaar in vrede kunnen leven zonder dit soort excessen ,ook in het nieuwe Europa wat de politiek en grote bedrijven voor ons bedacht hebben blijft een utopie!
  Slaap gerust verder.

  • Calhoun84

   Aanslagen zijn er in Europa altijd al geweest, en ook altijd dichtbij. (Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en zelfs in Nederland)

   Daarnaast lijkt het alsof u de achtergrond van de dader al kent. De politie in Brussel zit met smart op u te wachten denk ik.

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • Robin

    U verwacht iets anders dan een neo-nazi of islam-terrorist? Er bestaat natuurlijk een kans dat het een afrekening is in het crimininele circuit? Of een gewone gek.

    Wat ik mij afvraag is waar de compositie foto en het signalement van de dader blijven. Dat dat zo lang duurt wekt m.i. achterdocht.

    (in antwoord op Calhoun84)

Reacties niet toegestaan