Na uitvaart twee herdenkingen voor Ockels

De zondag overleden astronaut Wubbo Ockels wordt niet alleen tijdens zijn begrafenis de laatste eer bewezen. Komende week zijn er ook twee herdenkingen waarin wordt stilgestaan bij het overlijden van de ruimtevaarder.

Op verzoek van zijn familie wordt Ockels maandag in zeer kleine kring begraven. ,,De uitvaart zal niet bijgewoond worden door mensen uit Wubbo's publiekelijke leven", laat Stichting Urgenda weten, de duurzaamheidsorganisatie die een van de twee herdenkingen organiseert.

Ockels had zelf echter de ,,uitdrukkelijke wens'' om ook iets groters te laten organiseren waarmee hij zijn boodschap over duurzaamheid aan de wereld kan verspreiden. De stichting organiseert daarom, in overleg met de familie, volgende week zondag een herdenking in Amsterdam. Die bijeenkomst is bedoeld voor andere bekenden van Ockels en is alleen op uitnodiging toegankelijk. Onder meer de minister-president van Aruba en diverse artiesten maken deel uit van het programma.

Tot slot organiseert de TU Delft ook nog een herdenkingsdienst voor collega's en studenten van de hoogleraar Aerospace for Sustainable Science and Technology. Die is dinsdagmiddag op de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Onder meer collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg, onderzoeker Roland Schmehl en Marlies Hak van het Nuon Solar Team komen dan aan het woord.