7 feitjes over zoenen

1. Twee derde van de mensen draait het hoofd naar rechts bij het zoenen. Die voorkeur zou in de baarmoeder ontstaan. 2. Bij het zoenen gebruiken we 146 spieren. 3. Zoenen stamt af van de 'Eomaia Scansoria', een soort ratten. Deze voorouders van de mens, die 75 tot 125 miljoen jaar geleden leefden, wreven hun neuzen tegen elkaar, waarbij feromonen vrijkwamen. 4. De x die we onder berichten zetten, stamt af van de x die analfabeten als handtekening gebruikten. In de middeleeuwen kusten ze daarna de ondertekende documenten als teken van oprechtheid. 5. 56 procent van de volwassenen zou zelden echt passioneel zoenen. Behalve in Italië. 75 procent van de Italianen zoent meerdere keren per week vol passie. 6. Mensen zoenen gemiddeld twee weken van hun leven. 7. Zoenen is goed voor je. Het vermindert stress en verhoogt de weerstand.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  Interessant!

  8. Mannen zoenen meestal op een andere manier dan vrouwen. Mannen blijken nog wel eens van de natte tongzoen te houden, terwijl vrouwen daar over het algemeen niet van houden.

  9. Zoenen kent ook gezondheidsrisico’s. Koortslip, ziekte van Pfeiffer. Daarom adviseer ik singles om niet te snel te zoenen als een aantrekkelijke man/vrouw hebben ontmoet. (Ook positief omdat je daarmee een aantrekkelijke spanning kunt opbouwen.)

  10. Zoenen kan heel erg lekker zijn. Misschien wel het belangrijkste feitje!

  http://www.aantrekkingskracht.com/zoenen-uitstellen

 2. harrr

  lekker wetenschappelijk weer….

  “2. Bij het zoenen gebruiken we 146 spieren.”
  Best knap als er maar 43 in je gezicht zitten………..

  http://curiosity.discovery.com/question/how-many-muscles-in-face

  • Victor Verlon

   Je hebt ook spieren nodig om de juiste houding aan te nemen tijdens het zoenen. Alleen al voor de draai van het hoofd gebruik je de nekspieren.

   Zoenen is dus meer dan simpelweg je lippen en gezicht gebruiken.

   Tip: gebruik ook eens je handen tijdens het zoenen…

   (in antwoord op harrr)
   • harrr

    ja.. als je staat gebruik je ook je benen en rug en buikspieren..

    ik zoen niet met mijn benen, ook niet met mijn handen. Jij verwart strelen tijdens het zoenen met het zoenen zelf.

    (in antwoord op Victor Verlon)

Reacties niet toegestaan