10 dingen die mensen die van het leven houden anders doen

Veel mensen zijn niet gelukkig, of vaak niet gelukkig. En vinden het leven een moeilijke opgave. Mensen die van het leven houden, die er goed in zijn - in leven - hebben volgens onderzoek een paar dingen gemeen. Lees mee: - Ze doen niet hun best om te zorgen dat anderen hen aardig vinden. Dat kan hen namelijk niet zoveel schelen   - Ze doen dingen omdat ze dat zelf willen, niet omdat ze denken dat anderen vinden dat ze die dingen moeten doen   - Ze geven om hun vrienden, maar zijn niet van hen afhankelijk   - Als je hen vraagt wat ze doen noemen ze als antwoord niet hun functienaam   - Als je hen vraag waar ze wonen, antwoorden ze: "Op dit moment woon ik......"   - Ze hebben hun eigen levensfilosofie, hun eigen geloof en daar leven ze naar.   - Ze leven vanuit het besef dat ze sterfelijk zijn en dat alles tijdelijks is   - Ze zien het leven als orkest en zichzelf als dirigent   - Ze leven in het heden en dromen over de toekomst   - Ze proberen niet om anderen te veranderen, maar zorgen dat ze kunnen dealen met de eigenaardigheden van anderen

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Dit zijn geen mensen die van het leven houden, wij noemen dat egoïsten.

  • Marco Gorter

   In mijn ogen juist geen egoïsten. Als ik het profiel zo lees dan zijn dit juist de mensen die niet altijd anderen of de wereld de schuld geven dat iets niet goed gaat.

   (in antwoord op catchit64)
  • Victor Verlon

   Misschien wel beide. Ze houden van het leven, met gezond egoïsme.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Steyn

  “Ze doen niet hun best om te zorgen dat anderen hen aardig vinden. Dat kan hen namelijk niet zoveel schelen.” Dit betekent niet dat ze onaardig zijn, maar zich niet (te)veel proberen te laten leiden door conventies.

  “Ze proberen niet om anderen te veranderen, maar zorgen dat ze kunnen dealen met de eigenaardigheden van anderen.” Dat lijkt me het tegenovergestelde van egoïsme?

 3. Zmirlap

  -ze schrijven geen holle posts voor een één of ander Internet-suffertje

 4. Cathy Visser O'Brien

  ze zijn (ik ben) meer dan teveden dat alles illusie is; fijne illusive.

 5. Prikker

  Volgens mij zijn dit 10 dingen die een dakloze ook zou doen.

  • Sibor

   Hoe weet jij dat…?
   😉

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Hoe weet jij dat ‘t lampje in je koelkast uit gaat als je ‘m dichtdoet ?

    (in antwoord op Sibor)
    • Sibor

     Als je de koelkastdeur dicht doet, dan duwt de deur tegen een palletje. Dat kan je zien. En als je tegen dat palletje drukt met je vinger, dan gaat het licht uit. Zo weet ik dat.

     (in antwoord op Prikker)
 6. AT

  Waar in godesnaam slaat dit op???

 7. Sibor

  Leuk testje voor pubermeisjes, om hun klasgenoten mee te onderzoeken.
  -Want dat is het.

 8. Ziggy

  Sibor, wat zie jij in deze inktvlek ? http://nl.wikipedia.org/wiki/Rorschachtest

Reacties niet toegestaan