Vader en broers helpen 25-jarige Pakistaanse te stenigen

Dat  Farzana Parveen gestenigd is doet tekort aan hoe ze dood ging. Ze was samen met haar man op weg naar de rechtszaal. Hij moest zich verweren tegen de aanklacht van haar familie dat hij haar had ontvoerd. Van ontvoeren was geen sprake: zij wilde met Mohammad Iqbal trouwen, maar haar vader had een andere man in gedachten. Op weg naar de rechtszaal werd zij naar een pleintje gesleept waar een groepje mannen haar met stenen, die ze loswrikten uit een bouwplaats, bekogelden tot ze bezweek. Onder die mannen haar vader en haar broers. "Ik doodde mijn dochter omdat ze met een man is getrouwd die ik niet had goed gekeurd. Ik heb daarvan geen enkele spijt", zei haar vader tegen de politie. Een mensenrechtengroepering schat dat in Pakistan jaarlijks 1000 vrouwen op deze wijze sterven. De mannelijke familieleden die hen vermoorden komen meestal weg zonder straf. Op de foto zit Mohammad Iqbal naaste het dode lichaam van zijn vrouw in een ambulance

Bron(nen):   AP      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Maar als je tegen de Islam bent, ben je
  racistisch, discriminerend en beledigend.
  Zie: https://www.welingelichtekringen.nl/het-rumoer/308119/redactie-en-achterban-van-geenstijl-liever-voor-wat-zij-zijn-racistisch-discriminerend-en-beledigend.html
  Mensen die dit soort columns schrijven hebben een bijzonder talent om artikelen als bovenstaande of als https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/314258/meriam-ibrahim-mag-eerst-bevallen-voor-ze-wordt-opgehangen.html te negeren. Ze zijn erg goed in het beschermen van hun wereldbeeld tegen de werkelijkheid.

  • Lamyaa

   Dit heeft niets met de Islam te maken.
   Dit is gruwelijk en verschrikkelijk!
   De Islam is tegen het doden van elk levend wezen. Het is de mens die slecht is.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Paulraw

    Ongetwijfeld waar.
    Maar helaas subsidieert Saoedi Arabië wereldwijd soenni die het tegendeel in de praktijk brengen met de hand op de koran.

    En dat de islam tegen het doden van elk levend wezen is wil ik overigens wel eens bewezen zien.
    De Koran hangt ook niet van de naastenliefde aan elkaar ,hetgeen overigens ook geldt voor het Oude Testament.

    (in antwoord op Lamyaa)
   • Vogelbeest

    Misschien heb je wel gelijk. Maar waar zijn dan de motie’s van afkeuring vanuit de islaitische landen? Alleen “het westen” protesteert tegen deze barbarij.

    (in antwoord op Lamyaa)
   • AT

    Misschien is de Islam (en religie in het algemeen) wel niet voor de mens bedoeld? Of andersom…?

    (in antwoord op Lamyaa)
  • Karel Kritisch

   Eerwraak is meer iets cultureels.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Glorix

  Ik vind dat deze hele familie, inclusief tantes, ooms , achterneven en nichten asiel moeten krijgen in Nederland. Het is een verrijking voor de cultuur !

 3. Zmirlap

  Het bewijs is in ieder geval rock solid!

 4. Robin

  De mensen in Pakistan zijn wel heel gastvrij.

 5. malky

  Timmermans is al onderweg om handelsbetrekkingen aan te knopen.

 6. Meester Proper

  Je kunt zeggen at je wilt over de Heer Wilders maar wat de islam betreft heeft de Limburgse oppositieleider honderd procent gelijk.

 7. Koper

  Religie is zo’n mooi ding hè.

 8. Kees Cornelder

  Ophangen dan maar, die ondubbelzinnig-overduidelijke daders van pure moord. Door overbevolking is zoveel stammenachterlijkheid – heeft niks met religie te maken mensen – toch al geen gemis. Dus hupsakkee met die handel.

Reacties niet toegestaan