Deventer moordzaak: Ernest Louwes waarschijnlijk toch onschuldig

Er is geprutst bij het recherche-onderzoek naar de moord op de weduwe Wittenberg. In het 'herzieningsonderzoek' naar de Deventer-moordzaak blijken twee fundamentele fouten te zijn gemaakt: de weduwe is waarschijnlijk een dag later dood gegaan dan werd aangenomen en Ernest Louwes - die 12 jaar vastzat voor de moord - had vermoedelijk gelijk dat hij op de A28 reed toen hij de moord zou hebben gepleegd. De politie heeft het signaal van zijn mobiele telefoon verkeerd gelokaliseerd. Volgens De Volkskrant, die al deze opzienbarende feiten meldt, is er nog een belangwekkend nieuw feit, maar dat houdt justitie nog geheim. Louwes, die zijn hele straf uitzat, vecht al jaren voor eerherstel. Aan zijn zijde Maurice de Hond, die zich belachelijk leek te hebben gemaakt met zijn Don Quichote-strijd voor Louwes. 15 jaar na de moord lijken Louwes en De Hond gelijk te krijgen. En aan de rij onbegrijpelijke blunders van Justitie kan er een worden toegevoegd.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Ik neem aan dat met die andere opzienbarende feiten bedoeld wordt de ingetrokken getuigenis en het feit dat de moord waarschijnlijk een dag later is gepleegd? Staat wel gewoon op nu.nl, namelijk.

 2. Alwin Niemeijer

  Volgens mij zat Louwes 7 jaar van de twaalf, maar dat terzijde. Er schijnen nog andere geheime opzienbarende feiten te zijn. Ben benieuwd. Slordig om ‘t Harde te verwisselen met Harderwijk, scheelt veel meer dan 8 km, zoals elders staat.

 3. Heldoppantoffels

  Fijn zo’n justitieel apparaat, helaas maakt justitie de laatste jaren wel meer van dergelijke grote blunders. Je zal maar 7 jaar onschuldig hebben vast gezeten voor een moord die je niet pleegde. Ik zou flippen!!

 4. Buck Danny

  Kijk, en daarom hebben beschaafde landen dus geen doodstraf.

 5. catchit64

  En gaan er nu koppen rollen? Waarschijnlijk niet. Er zal geen rechter slechter door slapen en geen officier van justitie zal een mindering op zijn salaris zien.
  De enige echte verliezer is en blijft meneer Louwes. Het zou mooi zijn als er eens echt koppen zouden rollen. Uitkleden tot op het bot die dwaalambtenaren.

 6. RhodBerth

  Dat wist iedereen al.

 7. Koper

  Zo zie je maar, je kan het zelfs een klusjesman laten doen.

 8. Justice

  En bloed van Louwens dan? Is ze dag later gestorven en misschien dag eerder al aangepakt?

 9. Trudy Schulten

  foutje Bedankt!!! Als iemand zo vecht voor zijn gelijk al die jaren.Waarom is er dan dan ook bij niemand een lampje gaan branden, zouden wij dan toch iets over het hoofd gezien hebben omtrent die klusjesman bv?! Zelfs Peter r de Vries met zijn jaren lange ervaring was overtuigd van zijn schuld! Onbegrijpelijk !!

Reacties niet toegestaan