Verslavingsexpert Keith Bakker verdacht van verkrachting

Het Openbaar Ministerie verdenkt verslavingsdeskundige Keith Bakker van verkrachting van 4 vrouwen die in zijn kliniek werden behandeld. Daarnaast wordt Bakker verdacht van seksuele handelingen en/of ontucht met 2 minderjarigen, misbruik van gezag en bedreiging. In één geval zou Bakker hebben gedreigd dat er criminelen langs zouden komen, die haar of haar familie wel zouden weten te vinden als ze haar mond open zou doen.

Bakker, zelf een ex-verslaafde, had afkickklinieken waar hij op onconventionele wijze patiënten van hun verslaving probeerde af te helpen. Hij werd bekend als verslavingsdeskundige en coach door zijn medewerking aan televisieprogramma’s als Spuiten en Slikken, Van Etter tot Engel en Family Matters.

Bakker werd in april aangehouden op verdenking van ontucht met meerdere ex-cliënten en zit nog steeds vast. Bakker heeft de aantijgingen eerder tegengesproken, op één na. De rechtbank in Amsterdam beslist donderdag tijdens een pro-formazitting of zijn voorarrest wordt verlengd.

Bron(nen):   de Volkskrant   Elsevier