Meer moskeeën, meer gelovigen. In Frankrijk haalt de islam het katholicisme in

Nog even en er gaan meer Fransen naar de moskee dan naar de kerk. Volgens de jongste tellingen gaan zo'n 2 miljoen van de 45 miljoen katholieke Fransen op zondag naar de kerk. Op vrijdag gaan er 1,9 miljoen naar de moskee. Daarvan komen er ook steeds meer. De laatste 10 jaar zijn er 2.000 verspreid over Frankrijk gebouwd. En als het aan de Franse moslimleider Dalil Boubakeur ligt, zijn het er over 10 jaar 4.000, om aan de groeiende vraag te voldoen. Er wordt nu gebouwd aan 150 moskeeën en aan 20 katholieke kerken. En dat laatste cijfer is geflatteerd, want vorig jaar gingen er ook 60 kerken dicht.
Per saldo neemt het aantal kerken af en stijgt het aantal moskeeën snel. En daar waar moskeeën ontbreken of te klein zijn dient de openbare ruimte als moskee. Op meerdere plaatsen in Frankrijk zijn er wekelijk op straat gebedsdiensten, zoals in de Rue des Poissonniers in Parijs.
De 'Jongste dochter van de Kerk', zoals katholieken Frankrijk noemen, wordt een land waar de islam groter en veel zichtbaarder is.
Opmerkelijk.

Bron(nen):   Hudson.org