Jongen (14) viel uit vrijevaltoren in VS: zat hij wel goed vast?

Donderdagavond is de 14-jarige Tyre Sampson overleden nadat hij uit een vrijevaltoren was gevallen in een Amerikaans pretpark. Nu is de vraag of hij met zijn gewicht van 154 kilo wel in de attractie had mogen zitten.

De tiener uit Missouri zou in meerdere attracties zijn geweigerd vanwege zijn gewicht. "Hij zou het absoluut niet erg hebben gevonden als ze op een respectvolle manier tegen hem hadden gezegd dat hij niet in de attractie mocht. Dat is de verantwoordelijkheid van zo'n attractie. Maar als ze tegen hem zeggen dat het veilig is, vertrouwt hij er natuurlijk op dat zij ervaren genoeg zijn om dat in te schatten", vertelt advocaat Bob Hilliard aan de lokale nieuwszender Fox35.

Het tragische ongeluk gebeurde toen hij met zijn American footballteam op trainingskamp was in Orlando, waar ze het ICON Park bezochten. De jongen ging in de 131 meter hoge toren waar dertig mensen tegelijk al draaiend omhoog gaan. Daarna volgt een vrije val van 120 kilometer per uur naar beneden. Tyre viel kort nadat de val begon uit zijn stoel en overleed later in het ziekenhuis.

De advocaat en de familie van de tiener uit Missouri willen dat nu wordt uitgezocht of de jongen wel toegelaten had mogen worden tot de attractie. Ook gaat rond op social media dat Tyre niet goed vast zou hebben gezeten. Hij zou al in paniek zijn geraakt bij het omhooggaan.

De vrijevaltoren in ICON Park.
Foto: Splash News