Weer falende beveiliging: verwarde man spreekt koningin toe namens Allah

Samenleving
zaterdag, 03 september 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In het Concertgebouw is vanavond een man afgevoerd die het podium opklom en over Allah begon te praten. In de zaal was koningin Beatrix aanwezig. De man nodigde het publiek uit om te geloven. Hij werd snel opgepakt en afgevoerd. Het concert wordt gehouden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap Nederlandse Componisten.
Twitter: Grote consternatie in het concertgebouw. Koningin in publiek. Donkere man komt op podium, begint over profeet Elia, orkest loopt van podium Sep 3, 2011 Vanavond is de koningin in het Concertgebouw om een concert bij te wonen. Aan het begin greep een man de microfoon en zei namens Allah te spreken. Hij werd afgevoerd.
Kustaw Bessems (De Pers) twittert uit de zaal: Volgens 1 staflid (let op! Kan dit hier niet checken! Concert enzo..) is man meegenomen door politie van wie hij bekende was #concertgebouw Orkest na poos v. podium, terug & weer weg. Publiek zat maar, vernam lang niets. Kon niet zien of koningin weg is geweest Man zat aan zijkant speech voor te bereiden, nam plek dirigent in, sprak. Ingrijpen pas na minuten, staf dacht: hoort erbij "rustig, ik heb geen bom", zei de man Na de Suzuki, 4 mei en de waxine-aanslag is dit alweeer een verstoring van de koninklijke orde, en is het iemand die in de war was alweer gelukt het Nederlandse staatshoofd dicht te naderen.