‘Oh Oh Aleppo’: Nederlandstalige Jihadvideo opgedoken

Onder de naam 'Fighting Journalists' is op Youtube een filmpje geplaatst met de titel Oh Oh Aleppo ''De Spookstad''. Nederlandse Mujahideen laten de ravage in Aleppo zien en leggen uit waarom ze in Syrië zijn en hoe ze de oorlog ervaren. De Syrië-gangers vragen sympathie voor hun daden. Over de militairen van president Bashar al-Assad wordt onder meer gezegd: „dit zijn geen mensen, dit zijn monsters. Dit zijn de echte vijanden, niet alleen van de islam maar van de hele mensheid.” Het mogelijke doel van de video is om nieuwe mensen te werven voor de oorlog in Syrië. De echtheid van het filmpje is moeilijk onafhankelijk te controleren. De Facebookpagina van de website De Ware Religie plaatste dinsdag een link naar de video. Die site is omstreden. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof zaait het medium haat en verheerlijkt het jihadistisch gedachtegoed.

Bron(nen):   Telegraaf      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  “Fighting journalists” noemen ze zichzelf. Dit krijg je nu van tien jaar wildgroei van complottheorieën op het net, van Zeitgeist en andere vage youtube-‘docs’, van jongeren die gevoed werden met Arabische haattv op de schotelantenne. Ik ken er genoeg, antiwesterse (extreem-linkse) internetfora die uit een soort van “scepsis” tegenover officiële mediabronnen onder hetzelfde aluhoedje speelden met deze haatbaarden… wellicht zonder het te beseffen. Dat verstokte cultuurrelativisme heeft zoveel kwaad gedaan… nooit trots zijn op wat we hier hebben, maar vanuit de knuffelreflex mensen gelijk geven in hun haat. Gooi er nog maar ‘n mea culpa tegenaan, nog ‘n slavernijmonumentje, nog ‘n schadevergoeding, nog ‘n keer door ‘t stof… En intussen de aantrekkingskracht van deze jihadavonturen bagatelliseren. Weg met ons? At your service…

 2. Calhoun84

  Allereerst zet ik mijn vraagteken bij de rol van de media. Ik kan begrijpen dat media het plaatsen maar zijn daarmee tegelijkertijd de grootste verspreiders van deze zooi.

  Dan inhoudelijk. Ik herken veel in dit filmpje. Ik ben zelf meerdere malen in Afghanistan geweest en het gedrag wat ik hier zie komt mij soms bekend voor. Het enige wat de mannen lijken te vergeten is dat iedereen op het slagveld gelijk is. Iedereen vecht voor zijn eigen leven en voor die van de maten. De haat die deze strijders tonen herken ik overigens ook wel. Er waren ook collega’s van mij die zo, en erger, over de talibs spraken. Het is helaas evident aan oorlog krijgsethiek is er niet meer.

  Oorlog is een smerig spel, ik blijf ervoor pleiten dat er medische en geestelijk hulp moet zijn voor de Syrië strijders die terug keren. Wanneer wij ze aan het lot overlaten of de grens over trappen dan leveren ze uiteindelijk alleen maar meer ellende op. Ik ken de collega’s die met PTSS op verschrikkelijke dingen hebben gedaan, wanneer je PTSS dan ook nog eens mengt met mogelijke anti westerse sympathieën dan heb je een gevaarlijke cocktail.

 3. LikoedNederland

  De vrienden van Hamas, waar Nederland de salarissen van blijft financieren. Naïviteit nog altijd aan de macht in Nederland.

  http://likud.nl/2014/06/verbijsterende-antwoorden-minister-timmermans-geen-rem-op-salarissen-voor-palestijnse-terroristen-en-thuiszittende-ambtenaren/

 4. Meester Proper

  Hopelijk krijgt het leger van Assad deze haatbaarden snel te pakken.

Reacties niet toegestaan