Greenpeace-directeur vliegt wekelijks van huis naar werk

Greenpeace is de organisatie die je probeert duidelijk te maken dat het slecht gaat met het milieu en dat vliegen bijvoorbeeld echt heel schadelijk is. Het is donateurs dat ook in het verkeerde keelgat geschoten dat Paul Husting, de campagnedirecteur van Greenpeace International al twee jaar lang wekelijks vanuit Luxemburg met het vliegtuig heen en weer blijkt te pendelen naar zijn kantoor in Amsterdam. Hij woont in Luxemburg en het wereldwijde hoofdkantoor van Greenpeace zit in Amsterdam. Vandaar dat pendelen.Om de gemoederen tot rust te brengen liet Husting gisteren weten voortaan de trein te zullen pakken. Eerder deze maand kwam Greenpeace ook al negatief in het nieuws, toen bleek dat 3,8 miljoen euro aan donateursgeld was verloren door toedoen van een financieel medewerker op het hoofdkantoor in Amsterdam.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Hoeveel bewijs hebben donateurs nodig voor ze doorhebben dat de meeste goede doelen gewoon zakkenvullerij zijn???

 2. Leon Swinkels

  Copy-paste fout in de tekst, nu heeft hij twee keer de wereld gerustgesteld dat hij de trein zal gaan nemen..

 3. FritsB

  Waarom die ophef over een efficiente reisplanning? Met het vliegtuig is hij in een uurtje thuis, met de trein moet hij een grote omweg maken. En het vliegtuig is vermoedelijk nog goedkoper ook, zowel in prijs als in energeieverbruik.

  • Leo

   Er is een stelling en die luidt:
   Geld is energie. Dus CO2 uitstoot.
   M.a.w. als je goedkoper reist dan bespaar je CO2 t.o.v. een duurdere reis. Dit omdat het extra geld ook leidt tot extra CO2 uitstoot.

   Toch is het beter als deze directeur maar in Amsterdam gaat wonen en voortaan op de fiets naar zijn werk gaat.
   Ik zou Greenpeace dringend willen adviseren deze directeur te vervangen door iemand die in staat is om geloofwaardig over te komen.
   Zelf denk ik dat dit nu snel gaat gebeuren.

   (in antwoord op FritsB)

Reacties niet toegestaan