Viezerik Savile vergreep zich aan patiënten in ziekenhuizen

De seksuele misdaden van de gevallen BBC-coryfee Jimmy Savile blijken bijna drie jaar na zijn overlijden nog erger dan gedacht. Hij vergreep zich niet alleen aan honderden kinderen, maar ook aan ouderen, patiënten en medewerkers in ziekenhuizen en waarschijnlijk zelfs lijken. Zijn slachtoffers waren tussen de 5 en 75 jaar oud. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Britse gezondheidsdienst NHS. Zestig mensen, waaronder patiënten en medewerkers van ziekenhuizen, zeggen misbruikt te zijn door Savile. Drie daarvan zouden zijn verkracht. Tieners die bijkwamen van een operatie werden in hun ziekenhuisbed door hem misbruikt. Savile heeft ook een tienjarige jongen aangerand die wachtte op een röntgenfoto van zijn gebroken arm. Savile had necrofiele trekken. Het rapport suggereert dat hij ook daadwerkelijk seks zou hebben gehad met lijken in het mortuarium van ziekenhuizen. Maar dat kan niet worden bewezen. Wel zijn er getuigenissen dat hij sieraden maakte van glazen ogen die afkomstig waren van lijken. In het rapport wordt niemand als schuldige aangewezen, wel wordt gezegd dat eerder actie had moeten worden ondernomen tegen de toenmalige volksheld. Minister van Volksgezondheid Jeremy Hunt verklaart: ''Als natie hielden we allemaal van de excentrieke Savile met zijn betrokkenheid bij goede doelen. Maar dit rapport laat zien dat hij in werkelijkheid op een walgelijke manier mensen seksueel misbruikt heeft en herhaaldelijk het vertrouwen van een natie heeft misbruikt voor zijn kwade bedoelingen. Jimmy Savile was een immens populaire BBC-presentator. Hij presenteerde onder andere Top of the Pops. In oktober 2011 overleed hij op 84-jarige leeftijd. Pas een jaar later kwamen de misstanden aan het licht. De BBC zou de zaak niet bewust in de doofpot hebben gestopt, maar heeft wel veel kritiek gekregen over haar aanpak.

Bron(nen):   BBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ik ben al jaren liefhebber van de BBC en kende deze meneer als presentator maar heb hem nooit een sympathieke man gevonden. Misschien schemerde zijn ware aard wel door dat foute lachje van hem… Ik ken wel meer van dat soort lachjes dus wie weet welke beroemdheid er nog voor de bijl gaat.

 2. Kees Cornelder

  Wie bij de BBC hield die goorlap jarenlang de handen boven het hoofd? Hij heeft zich namelijk aan honderden mensen seksueel vergrepen, binnen en buiten de BBCstudio’s. En dat zou in al die jaren bij niemand bekend zijn daar? Kom op zeg. Tvpresentatoren – zogenaamde Anchors voorop – wanen zich wel vaker King of the World dus….

  • Bert Schimmel

   Veel meer mensen, waaronder politieagenten wisten al jaren lang van zijn activiteiten, maar niemand durfde of wilde, om wat voor redenen dan ook, hem aan te pakken.
   Op diverse Engelse websites staan verhalen van slachtoffers die hun beklag deden, maar bijna altijd werden ze niet geloofd of uitgelachen.

   (in antwoord op Kees Cornelder)

Reacties niet toegestaan