RK-Bisschop Oeganda geeft namen homoseksuelen aan politie

Onthulling van de IKON.  Een bisschop in Oeganda heeft gezorgd dat 22 homo's zijn opgepakt vanwege hun geaardheid. De Rooms-Katholieke bisschop Charles Wamika van Oeganda heeft in april van dit jaar 22 namen van priesterstudenten wegens 'onnatuurlijk seksuele praktijken' (korter: homo's) aan de politie gegeven. Begin dit jaar ondertekende de Oegandese president Yoweri Museveni een omstreden antihomowet. Dankzij de wet kunnen mensen die zich herhaaldelijk schuldig maken aan homoseksuele activiteiten een levenslange gevangenisstraf krijgen. Uit de documenten die de IKON in handen kreeg, blijkt dat de bisschop van het bisdom Jinja, Charles Wamika, twee maanden na het ingaan van de wet, informatie omtrent "afwijkend seksueel gedrag" aan de politie heeft verstrekt. In een door hem ondertekende brief staan de namen van 22 seminariestudenten die zijn uitgezet omdat ze verdacht worden van het hebben van seksuele activiteiten met mensen van hetzelfde geslacht. Onderaan de brief, direct gericht aan het bisdom, wordt vermeld dat een kopie 'voor nader onderzoek' naar de politie is gestuurd. De betreffende studenten zijn  inmiddels gevlucht naar Kenia alwaar ze zich nog altijd schuilhouden.  De Nederlandse bisschop De Korte neemt niet zonder meer afstand van de activiteiten van zijn Oegandese collega. “Katholieke priesterstudenten worden geacht celibatair te leven. Als zij seksuele contacten hebben gehad is dat een ethisch probleem voor de Kerk en geen juridische zaak voor de overheid”.

Bron(nen):   Kerknieuws.nl      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  Laat andermaal zien wat voor een verderfelijke intolerante en gevaarlijke criminele bende die katholieke kerk toch is. Ik vind dat je als katholiek persoon in Nederland geen enkele rechtvaardiging meer hebt om dit geloof aan te hangen.
  Doe je dit wel dan zegt dit iets over je oogkleppen en over je intelligentie.

  De Katholieke kerk? Aanmerken als criminele organisatie, kaalplukken die hap, slachtoffers betalen en vervolgens verbieden. Stelletje smerige perverse mannetjes…

  • Meester Proper

   Lachwekkende onzin, homofobie is een probleem van de Afrikaanse cultuur en absoluut niet van de Rooms-Katholieke Kerk. De Paus heeft zich juist sterk gemaakt voor acceptatie van homophielen wereldwijd.

   (in antwoord op Zmirlap)
   • André Somers

    Absurd natuurlijk. Homofobie in Afrika wordt daar voornamelijk geintroduceerd door buitenstaanders. Kerkgemeenschappen zijn daar belangrijke spelers in. Zie bijvoorbeeld dit artikel: https://decorrespondent.nl/727/homohaat-is-een-westers-exportproduct/14548654208-90d5bd33

    Dat de paus momenteel een iets meer liberale koers lijkt te varen is mooi, maar dat verandert nog niet het hele instituut, noch aan de houding van de vooral amerikaanse evangelische christenen die hierin ook een nogal actieve rol spelen.

    (in antwoord op Meester Proper)
    • Meester Proper

     Echt onzin, André. Homofobie komt veelal voor onder de chauvinistische Afrikanen, die homoseksualiteit als een westerse ziekte beschouwen. De Rooms-Katholieke Kerk predikt juist verdraagzaamheid naar homo’s.

     (in antwoord op André Somers)
  • Karel Kritisch

   Een zwaar overdreven en overtrokken reactie. Omdat een Bisschop in Oeganda zo’n judaskunstje flikt is niet meteen de hele kerk schuldig. Door Jansen-Steur is ook niet meteen de hele gezondheidszorg verrot. We noemen dit een overhaaste generalisatie.. oftewel een drogredenering.

   (in antwoord op Zmirlap)
  • Calhoun84

   Inderdaad, verbieden die kerk. En als we toch bezig zijn dan ook maar het evangelische christendom (i.v.m. abortusmoorden in de VS) en de islam (waar moet ik beginnen) verbieden. Laten we dan ook meteen het communisme (mensenrechtenschendingen in Noord Korea en China), het neoconservatisme (mensenrechtenschendingen in de VS) en natuurliefhebbers (moord op Fortuyn) verbieden.

   En wat te denken van homo’s! John Wayne Gacy was homo en heeft 33 mannen verkracht en vermoord. Kaalplukken die perverse homo’s en homoseksualiteit verbieden! Waar ging dit artikel ook al weer over?

   Weer genoeg drogredenen verzonnen voor vandaag 🙂

   (in antwoord op Zmirlap)
 2. malky

  Even biechten, en niets meer aan de hand.

Reacties niet toegestaan