Hoe ziek is de paus

In één maand tijd heeft Paus Franciscus al drie afspraken afgezegd vanwege ziekte. De laatste keer, gisteren, vlak voor dat hij werd verwacht. Deze paus is een workaholic, dus als hij iets niet doet, dan is dat omdat er geen keus is. De woordvoering van de Heilige Stoel bagateliseert de herhaalde ziekte. Maar dat zegt helemaal niks: het Vaticaan zegt al eeuwen dat de paus het goed maakt, tot deze dood is. De 77-jarige Franciscus zou gisteren bij ziekenhuispatiënten in Rome op bezoek gaan. Er stonden al mensen hem op te wachten toen hij op het laatste moment afzegde, omdat hij zich opeens niet goed voelde. De paus, die aan jicht lijdt, kon vorige week niet meewandelen in een processie, volgens het Vaticaan om zijn krachten te sparen. Een week daarvoor liet Franciscus het afweten omdat hij wat koorts had. Franciscus heeft een zwakke rug en maar één volledig werkende long.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Paus Franciscus is niet erg populair bij de clerus, vanwege de -in hun ogen- rigoureuze veranderingen die hij wil doorvoeren.

  Het gerucht wil dat een van zijn voorgangers, Johannes Paulus I om die reden is vermoord. Het zal toch niet zo zijn dat deze paus hetzelfde lot beschoren is?

  • marianne martens

   hoop het niet, was wel het eerste wat door mijn gedachten ging.heb nog een een dun boekje uit de klassieken hoe ze machthebbers vergiftigden, heel langzaam, zonder een enkel spoor.fascinerend, men heeft daar natuurlijk ook een mega bibliotheek over dit onderwerp tot zijn beschikking. Gelijk heeft u dat deze Paus niet populair is bij de Nederlandse clerus.

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan