Dagelijks worden in Engeland gemiddeld 2 moslims lastig gevallen

Er is royaal aandacht voor incidenten waar bij moslims de daders zijn, maar in Engeland stijgt ook het aantal incidenten zeer snel waarbij autochtone Engelsen de dader zijn en moslims het object. Vorige week werd in Essex een vrouw doodgestoken vermoedelijk omdat ze een niqab droeg. Dat past bij het beeld: meer dan de helft van de aanvallen op moslims treft vrouwen. Mogelijk omdat aan hen het makkelijkst is te zien dat ze moslim zijn, of omdat doekjes en sluiers anti-moslim activisten het meest irriteren. Sinds mei 2013 is er een hotline om incidenten te melden en die krijgt dagelijks gemiddeld 2 klachten, schrijft de Guardian. Omdat slachtoffers heel weinig vertrouwen hebben in de politie worden veel incidenten niet gemeld.

Bron(nen):   The Guardian      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Dit artikel is een soort vreemde vorm van kwaad met kwaad vergoeilijken.

 2. Jannie Ooms

  Ik ben mordicus tegen de niqab. Die bespottelijke kledij is vrouwonvriendelijk en hoort niet thuis in de openbare ruimte. Maar de enkele verdwaasde gelovige die zich daarin wil hullen en als bezienswaardigheid over straat wil lopen, moet dat vooral doen zolang de wetgever dat niet expliciet verbiedt. Het is immers al verboden om in dit land in vermomming over straat te lopen?

  Los daarvan: het is bijzonder: zowel niqabs als korte rokjes werken op enkele idioten kennelijk soms zo provocerend dat de draagsters ervan in ernstige moeilijkheden kunnen komen.

 3. Diederdick

  Dit artikel heeft pas impact als er ook wordt vermeld hoe vaak autochtonen slachtoffer zijn van misdaden door moslims gepleegd.

  Dan kunnen we zien of de balans scheeftrekt.
  Nu is het wel heel erg eenzijdig

 4. malky

  Meldpunten, daar zijn we toch tegen? Of alleen als Greet het doet?

 5. Karl Ruprecht Kroenen

  We zitten al dik in het reactie tijdperk van een actie reactie situatie.

  Wie is er ooit begonnen met geweld te gebruiken tegen wie?
  Een groot deel van de autochtone Engelsen is het asociale en dominantie gedrag van deze Moslims meer dan zat en zien hun buurten, steden en straks hun land overgenomen worden door de baardenbrigade van Mo-ham-med.

  Disclaimer voor hun die graag naar hun eigen conclusie willen springen; ik keur dit soort geweldszaken zeker niet goed.

 6. Dead Silence

  Dagelijks worden 200.000 autochtonen lastig gevallen door moslims.

 7. Robin

  Ook heel erg nr. #314

  – Jaarlijks (geschat) 1400 gedwongen huwelijken in GB. 15% daarvan minderjarigen. 12% daarvan lesbiennes en zelfs verstandelijk gehandicapten. (Illegaal)

  – Jaarlijk 3 tot 4 duizend (voorzichtige schatting) islamitische meisjes besneden in GB. (Illegaal)

  – Huiselijk geweld in islamitische gezinnen (cijfers niet te bepalen) groot probleem waar instanties geen grip op krijgen vanwege extreem gesloten gemeenschappen.

 8. Meester Proper

  Hoeveel Britten zouden er dagelijks door Moslims worden lastiggevallen? Vast wel meer dan twee.

 9. Volledig

  Waarom de keuze voor een foto van drie vrouwen uit Iran? Het artikel gaat toch over Engeland en Engelse moslims? Volgens mij zie je de niqaab daar zelden in het straatbeeld, net als hier.

  • Kopje thee

   nou… nee, in Engeland zie je de niqaab echt vaker dan hier. Al is het alleen maar omdat de chique dames uit Saoedi-Arabië graag in Harrods shoppen.

   (in antwoord op Volledig)
   • Volledig

    Engeland is meer dan Londen en zelfs in Londen zie je ze niet vaak. Met uitzondering inderdaad van de S.A. toeristen in Knightsbridge en Brompton.

    (in antwoord op Kopje thee)

Reacties niet toegestaan