Ruud Lubbers rijdt op Prinsjesdag zijn auto in de prak

Ruud Lubbers probeerde dinsdag zijn auto in te parkeren in de Haagse binnenstad. Hij was in de Ridderzaal geweest, waar hij het door hem tot stand gebrachte en gehate kabinet zijn eerste Prinsjesdag zag beleven. Dat inparkeren ging helemaal fout. Zijn elektrische Golf Variant reed vol tegen een advocatenkantoor. Lubbers probeerde zijn auto te parkeren op de Jan van Nassaustraat. Advocaat Walter Römelingh zat op zijn kamer te bellen toen het CDA-kopstuk het gebouw ramde. Hij denkt dat Lubbers te veel gas heeft gegeven bij het inparkeren.

“Ik dacht eerst dat de kastjes naar beneden kwamen. Toen keek ik naar buiten en zag ik Ruud Lubbers weer achteruit rijden en uitstappen”, zegt Römelingh. “We zien hem hier wel eens meer inparkeren. Je kunt duidelijk zien dat hij jarenlang een chauffeur heeft gehad, want hij doet dat altijd zó onhandig.”Vorig jaar gebeurde al ongeveer hetzelfde".
Er hoeven geen praatjes van te komen: Lubbers moest blazen (De Telegraaf heeft daarvan zelfs een foto) en hij had niet gedronken.