Aantal eenzame uitvaarten neemt toe

In 2013 vonden in Nederland ruim 1900 eenzame uitvaarten plaats. Het jaar daarvoor waren dat er ongeveer 1850. Dat blijkt uit cijfers van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) in samenwerking met Stimulansz, een kenniscentrum op het terrein van werk en inkomen en welzijn en gezondheid, zo meldt De Telegraaf. Gemeenten gaan over tot het betalen van een uitvaart als er niemand is die opdracht geeft tot de begrafenis of crematie. Volgens de onderzoekers zien gemeenten verstoorde verhoudingen tussen familieleden en financiële problemen bij overledene en nabestaanden als de voornaamste oorzaken van de stijging. In 2013 was ongeveer 1 op de 6 gemeentelijke uitvaarten een plechtigheid zonder dat daar nabestaanden bij aanwezig waren.

Bron(nen):   De Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  “rust in vrede”.

 2. Paulraw

  Tip voor het kabinet ,voor die ouderen die geen eigen grond hebben om een moestuin aan te leggen:laat deze ouderen verkwikkend graafwerk doen op de begraafplaats,zo komt men nog eens buiten . Dit druk de kosten van de staat voor de uitvaart .

  • marianne martens

   goed idee. als er 1 kabinet is geweest dan is het dit kabinet wel, die alle
   begrippen zoals liefde, saamhorigheid, kameraadschap, deemoed, behulpzaam, opvoeding, boete, en mededogen naar gort hebben geholpen, het samenraapsel van grote ego’s, los van elke realiteit. De ouderen, die nu ook al veel doen, worden door zo’n lachebekkende ( hoge lachlijn ) vrouwelijke bestuurder gediscrimineerd en gemarginaliseerd. De vraag bij dit kabinet is natuurlijk moeten de ouderen met hand graven of krijgen ze nog een leuk kleurig schepje met een emmertje.

   (in antwoord op Paulraw)

Reacties niet toegestaan