Eet een appel voor een beter seksleven

Vrouwen die elke dag een appel eten, hebben een hoger libido volgens een nieuwe Italiaanse studie. Dat schrijft Belgisch tijdschrift Knack. De onderzoekers splitsten 731 seksueel actieve Italiaanse vrouwen in twee groepen. De ene groep at 1 tot 2 appels per dag, de andere groep niet. Daarna moesten zij de zogenaamde Female Sexual Function Index invullen. Dat is een vragenlijst over seksuele verlangens, opwinding en bevrediging. De appel-eters hadden beduidend hogere scores en dus een hoger libido. Appels zijn bronnen van fyto-oestrogeen en polyfenolen. Die stoffen zouden lustopwekkend werken. Ze zitten ook in pure chocolade en rode wijn. Maar appels werken nog beter, zeggen de Italianen in hun onderzoek dat gepubliceerd is in Archives of Gynecology and Obstetrics. En dat is te danken aan een stofje in appels dat dezelfde werking heeft als oestradiol, het vrouwelijk sekshormoon. De onderzoekers zelf houden een flinke slag om de arm. Er is zoals gewoonlijk meer onderzoek nodig, maar je kunt natuurlijk altijd eens proberen of het werkt.

Bron(nen):   Knack      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  Gelukkig dat de onderzoekers een slag om de arm houden wat betreft conclusies!

  Een hoger libido van de vrouw betekent niet automatisch dat het seksleven meer bevredigend is. Het kan juist tot minder bevredigende gevoelens leiden; frustratie. Misschien ontstaat er een (groter) verschil tussen het libido van haar en de partner. Dat kan uitdagend zijn voor het seksleven, mensen weten vaak daar niet goed mee om te gaan.

  Ergens proef ik weer de veronderstelling dat vrouwen altijd maar te weinig zin hebben in seks, of in ieder geval minder dan mannen. Cliché! Een van de oorzaken waarom we nog steeds niet seksueel vrij zijn.

  En verder, elke dag een appeltje eten is gezond. Maar ik vraag me af of het werkelijk een grote, impact heeft op het libido. Is dat echt anders dan een banaan, waar weer andere stoffen bevat?

  Ik denk dat meer aandacht voor seksuele voorlichting (ook voor volwassenen!) veel meer kan betekenen voor het libido en seksplezier. En stressmanagement al helemaal, want te veel spanning kan ten koste gaan van een goed seksleven: http://www.aantrekkingskracht.com/ontspanning-seks

 2. Pietje_Precies

  De mijne eet elke dag een appel, en heeft zelfs een appelvorm… Maar dat heeft nog niet echt tot verbluffende resultaten geleid…..

 3. Zmirlap

  Waarom zie ik een foto met 4 voeten er op?

 4. marianne martens

  leuk, de 4 mannenvoeten?

Reacties niet toegestaan