Gevangenen in Las Vegas knappen oldtimers op

Niet elke gevangene in de VS hoeft wasknijpers in elkaar te zetten of kentekenplaten te maken. In een gevangenis in de buurt van Las Vegas worden 33 minder streng bewaakte gedetineerden van maandag tot vrijdag aan het restaureren van oldtimers gezet, schrijft de Wall Street Journal. Hun motto: "We hebben tijd genoeg."
Bezitters van oldtimers brengen hun gehavende Studebaker of oude Rolls naar de gevangenis, waarna de gedetineerden hem voor iets meer dan 5 dollar per uur weer in zijn oude glorie herstellen.

Sommige gevangenen mogen niet al het geld dat ze met restaureren hebben verdiend houden. Degene die hun slachtoffers moeten compenseren moeten 5% van hun loon in een restitutiefonds stoppen. Overigens komt niet iedere gevangene voor de autowerkplaats in aanmerking. Ze moeten een  middelbare schooldiploma hebben en zich 6 maanden onberispelijk hebben gedragen.

Wat de eigenaars van de klasieke auto’s er van vinden? "Je beseft meteen dat je geen prioriteit hebt," zegt er een. "Het is een gevangenis. De gevangenen kunnen weer opgesloten worden en je auto weken niet zien.”

Bron(nen):   Wall Street Journal