Wat zit er echt in McDonald’s vlees?

Het meest verrassend, vinden onderzoekers van Time en The Week, de aanwezigheid van azodicarbonamide in de McRib, de populaire sandwich die Time uiteenrafelde. Azodicarbonamide tref je doorgaans aan als grondstof van gymmatten en zolen van sportschoenen. Maar ook in de McRib. Net als ‘gereconstrueerd vlees’. Dat blijkt te gaan om ogen, ingewanden en andere delen die niet verhandelbaar zijn als vlees, maar wel (samen met de sportmat) iets op vlees kunnen laten lijken. Dan is er nog 980 mg  natrium, meer dan de helft van wat je per dag mag eten aan zout en 10 gram verzadigd vet.

Is de McRib slecht? Als je de rest van de dag geen zout eet, een paar dagen geen onverzadigd vet, en als je het kunt handelen dat je slachtafval eet, dan is er niks aan de hand, menen Time en The Week.
McDonald’s is er in geslaagd de klant te laten denken dat er in Argentinië kuddes vleeskoeien lopen op oneindige pampa’s, wachtend om een hamburger te worden. En vrolijk knorrende varkens om McRib te worden.
Dat lijkt niet helemaal te kloppen.

Kijk ook hier en laat je verbazen hoe een McDonalds product (amper) veroudert.

Bron(nen):   The Week  Time