Sportschool zorgt voor betere cijfers op school

Volgens een nieuw onderzoek van de Michigan State Universiteit (MSU) kan de sportschool helpen bij het leren voor tentamens. De studie werd gepubliceerd in het Recreational Sport Journal en toont aan dat studenten met een abonnement bij de sportschool op de campus betere GPA (cijfers) resultaten halen op school dan de studenten zonder een sportschoolabonnement. James Pivarnik, een kinesiologie en epidemiologie professor aan de MSU, geeft aan dat het gemiddelde cijfer in de eerste twee jaar van de studenten die lid zijn van een sportschool 0,13 punten hoger ligt dan het gemiddelde cijfer van studenten die geen lid zijn. “Voor de overgang naar het volgende leerjaar of voor studenten die een masterprogramma willen volgen kan dit net het verschil uitmaken”, aldus Pivarnik. Betere cijfers (en een betere fysieke conditie) zijn niet de enige voordelen van een lidmaatschap bij de campussportschool; door de sportschool bleven de studenten ook langer op school. Volgens Pivarnik tonen deze resultaten aan dat de juiste recreatie- en fitnessfaciliteiten op school kunnen zorgen voor een betere doorstroom van studenten. Daarnaast moedigen de resultaten ook leergierige studenten aan om lid te worden van de sportschool en daarmee niet alleen hun cijfers te verbeteren, maar ook hun gezondheid.

Bron(nen):   Men's Fitness      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Pietje_Precies

    mensen die serieus sporten zijn achievers. blijkbaar niet alleen met sport. Deze conclusie gebruiken om het omgekeerde te bewerkstelligen is kolder.

    Die mensen houden het ook niet vol om regelmatig te sporten. het is het gedrag van de achievers wat ze succesvol maakt, niet het feit dat ze lid zijn van een sportschool

Reacties niet toegestaan