Russische journaliste: ”Ik wil geen leugens verspreiden”

Gisteren werd bekend dat een journaliste van de Russische televisiezender Russia Today ontslag heeft genomen bij de staatszender. De van oorsprong Londense Sara Firth had genoeg van de leugenachtige verslaggeving over de vliegramp. Ze besloot te stoppen bij de tv-zender nadat een blogger haar collega beschuldigde van het verspreiden van leugens. Hij schreef dat RT-journaliste Polly Boiko "geld aannam om de leugens van Poetin over de vliegtuigramp te verspreiden". Boiko antwoordde met de vraag: "Wat verspreid ik?" Daarop reageerde Sara Firth met "leugens, lieverd.'' En even later: ''We werken inderdaad voor Poetin. We worden dagelijks gevraagd om de feiten te negeren en de waarheid te verdoezelen. We nemen ons loon aan en in ruil moeten we zwijgen." Russia Today vindt dat Firth "in een andere soort waarheid gelooft". Woordvoerster Anna Belkina zegt: ''Wij baseren de waarheid op wat onze verslaggevers ter plaatse met hun eigen ogen zien, niet op wat er 's morgens in de kranten van Londen staat".

Bron(nen):   De Morgen      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Floris Maaskant

    Dit zegt meer over Sara Firth dan over leugens, RT of wat dan ook… Onzin berichtgeving dus. RT brengt het nieuws vanuit een Russisch perspectief en dat is wat mij betreft zeer welkom, als je graag het nieuws op een andere manier brengt moet je ergens anders gaan werken, domme vrouw.

  2. Burgermans

    Als je voor de propagandazender van een maffiacratie gaan werken moet je niet raar opkijken als je leugens moet verspreiden.

Reacties niet toegestaan