70 jaar na de holocaust vraagt in Berlijn weer iemand om de vernietiging van alle joden

In een steunbetuiging aan zijn geloofsgenoten in Gaza riep sjeik Abu Bilal Ismail in de grote moskee van Berlijn op tot uitroeiing van alle joden.

32 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Oh mijn God….

 2. reageermeneer

  Arme man.

  • Apekool

   Hij denkt zelfs dat Israël Gazastrook aanvallen met alle macht die ze hebben… kijk voor de gein eens hoeveel burgerdoden de Amerikanen maakten in hun oorlogje tegen Irak, dan pas snap je hoe voorzichtig de IDF te werk gaat.

   (in antwoord op reageermeneer)
 3. gehakstegrutto

  Volgens mij is dit wel een aardige man.

 4. Dead Silence

  Och…deze haatzaaiers snappen niet dat ze zelf waarschijnlijk de nieuwe joden zullen zijn.

 5. Kopje thee

  Je kunt het weglachen, maar feit is dat de jodenhaat in de islamitische gemeenschap gigantisch is. Niet alleen in achterlijke verwegistans denkt men in Joodse wereldcomplotten en voert daar zowat alle eigen tekortkomingen op terug, maar op Belgische en Nederlandse universiteiten heerst een hardnekkig antisemitisme onder islamitische studenten. En nee, dit is niet simpelweg terug te voeren op het Palestijns-Israelisch conflict, alhoewel men dat ons wel wil geloven, omdat dat hier geaccepteerd wordt. Van de afslachting van 200.000 moslims in Darfur heeft geen enkele Turk of Marokkaan minder geslapen, dus dat is het niet. Het gaat veel verder terug, heeft ‘n theologische oorsprong en wordt via de schotelantennes vanuit haatbaardhaarden de Europese huiskamers in gespuugd. Om moedeloos van te worden.

  • Volledig

   Jodenhaat, antisemitisme, griezelig, gigantisch, hardnekkig. Stevige woorden allemaal. Heb je hier onderzoek naar gedaan? Je hebt het over universiteiten, meervoud dus. Mag ik vragen om een link naar dit onderzoek? Ik ken namelijk wel de anti-zionistische houding van veel moslims, maar echt jodenhaat? Joden haten omdat ze joden zijn is volgens mij veel minder aanwezig. Hoe verklaar je anders dat er joden in de staf van de Marokkaanse koning zitten en meedoen met de regering?

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Diederdick

    Standaard bagatelliserend antwoord, in Marokko hebben alle joden het goed, niet dus…

    Nou, dat valt wel mee met die joden in Marokko.
    Van 250.000 in 1948 tot ca. 3000 nu…
    Na de pogroms van Oujda en Jerada is het aantal, hetzij door moord, hetzij door noodgedwongen emigratie naar Israel hard teruggelopen. Er wonen nu ca. 1.000.000 joden van Marokkaanse afkomst in Israel,.

    Linkjes…ook zo’n dooddoener…
    http://www.nationaleonderwijsgids.nl/universiteit/nieuws/7472-professor-verlaat-brusselse-universiteit-wegens-antisemitisme.html

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1436316/2006/06/18/Hoogleraar-hekelt-ook-universiteit.dhtml

    http://www.nu.nl/algemeen/43224/antisemitisme-op-universiteiten-neemt-toe.html

    (in antwoord op Volledig)
    • Kopje thee

     Precies, altijd vragen om bronnen als je iemand de mond wil snoeren… heb er boven genoeg kunnen optikken, vermoeiende bezigheid overigens.

     (in antwoord op Diederdick)
     • DisquJohn

      Dank voor je heldere uiteenzetting. Ik houd serieus mijn hart vast voor wat – onvermijdelijk – komen gaat.

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Ik ook! Het zijn rottijden. De oorzaken/gevolgen discussie daargelaten, denk ik dat een collectief minderwaardigheidscomplex explosief materiaal is. Zie de toestand met Rusland, nu.

      (in antwoord op DisquJohn)
    • Volledig

     Veel joden zijn uit Marokko geëmigreerd door verslechterde omstandigheden. Nog meer zijn geëmigreerd vanwege de oproep van Israel en de beloftes die daar aan werden gekoppeld. (Grond, huis, belastingvoordelen de eerste jaren, etc.)

     (in antwoord op Diederdick)
   • Kopje thee

    In grootschalig onderzoek PEW instituut, 2010, werd aan moslims uit Egypte, Libanon, Jordanië gevraagd naar hun mening over joden. Uitkomst: 95 procent zeer negatief. Turkije, Pakistan, Indonesië: 73 procent negatief. Saillant: enige moslims die relatief positief dachten over Joden waren die in Israel. Onderzoek door drie Belgische universiteiten (Gent, Leuven, Brussel, 2011) toont aan dat de jodenhaat onder Belgische moslims zeven keer zo hoog was als onder niet-islamitische studenten. Bijna de helft hield er een klassiek antisemitisme op na. Duits onderzoek, Wissenschaftszentrum Berlin fuer Sozialforschung onder moslims in zes Europese landen: 45 procent van de ondervraagde moslims was het eens met de antisemtische stelling dat Joden categorisch niet te vertrouwen waren.
    Jodenhaat bagatelliseren als anti-zionisme, zoals jij doet, is overigens een oude semantische truc. De nazi’s gebruikten aanvankelijk de term ‘communisten’ voor joden, de communisten in Rusland gebruikten de term ‘kapitalisten’ voor hun vervolgingen.

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Ik gebruik geen truc. Het onderzoek dat jij aanhaalt is niet alleen met de grond gelijk gemaakt, PEW heeft in 2013 zelf opnieuw onderzoek (met de juiste vraagstelling) hiernaar gedaan met andere uitslagen. Nog steeds overwegend negatief, maar niet zulke percentages als jij schetst. De percentages liggen dicht bij die van bijv. europeanen, met name Spanjaarden.
     En negatief is niet hetzelfde als haat, dat moet je dan ook niet zo framen. De percentages zijn omgekeerd gelijk aan hoe Europeanen denken over Moslims. Maak je je daar ook druk om?

     En jodenhaat en anti-zionisme zijn niet hetzelfde. Al probeert Israël en haar sympathisanten dat wel te koppelen natuurlijk. Met veel succes want iedereen die kritiek heeft op Israel wordt anti-semitisme verweten. Waaronder stellingen die door de meeste joden zelf worden gedragen zoals: “draagt Israel een gedeelde verantwoordelijkheid voor het conflict met de Palestijnen”

     Lieberman, de minister van BZ, heeft iedereen die het er mee eens was anti-semieten genoemd die moedwillig Israel willen laten vernietigen.

     (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Andersom is dus ook het geval: je anti-semitisme verhullen onder de saus van anti-zionisme, omdat dit geaccepteerd wordt door westerlingen. Dat schreef ik hier boven nu juist: als alleen het Palestijns-Israelisch conflict aan de grondslag zou liggen van deze sentimenten, zou men ook wakker moeten liggen van 200.000 moslimslachtoffers in Darfur, of de oorlog tussen Serviërs en moslims op de balkan, destijds. Dat was geenzins het geval. Antisemitisme gaat verder terug, heeft een theologische oorsprong.
      En ja, ik maak me ook druk om anti-moslim sentimenten onder Europeanen, maar in dit draadje ging het even over antisemitisme. Dat zich dus niet beperkt door een enkele haatbaard hier en daar.

      (in antwoord op Volledig)
   • Peter

    Je vergeet de Christenen nog ? Ik weet het is allemaal propaganda die de volgende WO in gang hebben gezet. Maar na 2000 jaar geen Christen meer in Mosul. Joden zijn alleen nog veilig in Israël. Hé, is dat geen isolatie ? Waar moeten al die Christenen naar toe ? Wij zijn net zo Joods als de Joden hoor. Als je geen extremist bent ben je verloren. Ik hou trouwens niet van koppensnellers. We moeten sowieso is kappen met die wapenwedloop. Er komt maar geen eind aan. Ook al zo’n leugen dat het veiliger is.

    (in antwoord op Volledig)
 6. Glorix

  Wie hebben de tientallen miljoenen islamitische cultuurverrijkers eigenlijk Europa binnengehaald en waarom ? Waarom is de Europese bevolking nooit gevraagd of ze het daar mee eens was ? Waarom noemen de bestuurders van de Europese landen zich eigenlijk democraten ?

  • David

   wij zijn semi democratisch. ze willen dat je geloofd en denkt dat we democratisch leven maar we zijn allang een grote dictator staat. en de U.S.A is de hoofd oorzaak voor de oorlogen ze willen dat de pleuris uit breekt zo dat zij weer hun brood kunnen verdienen met de wapen handel.

   (in antwoord op Glorix)
 7. Bram

  zoek de verschillen https://www.youtube.com/watch?v=gOZgoiSkoEo

 8. Jorden

  Ik neem aan dat deze moskee ( en alle anderen) tot de laatste steen afgebroken wordt en dit figuur uitgezet.. maar nee, moslim = zielig en heilig dus zal er wel niks gebeuren..

 9. Diederdick

  Fijn. Zo’n lelijke baardaap. Neem aan dat de Duitsers er wel raad mee weten?
  Als in, uitzetten en de toegang voor altijd ontzeggen?

 10. Anton van Haasteren

  Zou die man eigenlijk wel weten waar hij het over heeft?

 11. Peter

  Is er weer een Hitler op gestaan ?

 12. Burgermans

  De meeste Moslims zijn rabiate Jodenhaters. Je moet maar eens lezen wat er door Moslims op Al Jazeera over Joden wordt geschreven, daarbij waren de nazis koorknapen.

Reacties niet toegestaan