De Braune Armee Fraktion

Net als bij Breivik lieten deze groep Duitse neonazi-moordenaars een boodschap na. Op video. Ze verklaren waarom de buitenlanders dood moeten en waarom zij vast een begin hebben gemaakt. Der Spiegel, die de video zag, zegt dat er plaatjes in de film zitten, gemaakt na de moorden, waarin wordt gespot met de lijken.
Zijn deze 3 jonge Duitsers Duitse versies van Breivik, eenzame dwazen die mensen dood maken voor hun droom? Of zijn ze onderdeel van een moorddadig systeem van Neonazi's?
Der Spiegel spreekt van de Braune Armee Fraktion. Feit is dat de 3 jarenlang ondergedoken konden blijven, hun bezigheden, vermoedelijk samen met anderen, financierden door roof- en bankovervallen en minstens 10 mensen hebben vermoord. Zondag arresteerde de Duitse politie een 4e jonge Oost-Duitser, waarmee het bendetje al uit 45 bestaat. Zij noemden zichzelf de Nationalsozialistischer Untergrund (NSU)
De moordpartijen op 8 Turken, een Griek en een politieagente is ontrafeld met de aanhouding in Oost-Duitsland van Beate Z, een 36-jarige vreemdelingenhater. Het gaat om de zogenoemde Dönermoorden; de slachtoffers waren vooral Turken met een kebabzaak. Beate moet niets hebben van de islam en massa-immigratie. De twee mannelijke daders zijn dood. Door zelfmoord of een afrekening in hun eigen kring.
De vraag die Duitsland bezig houdt: waren dit 3 eenlingen, of zijn ze onderdeel van een bruin leger? En trokken ze rond om gekleurde mensen te doden? En de andere onopgeloste moorden onder niet-Ariërs, zijn die ook begaan door neo-nazi's?     

 

 

Bron(nen):   Die Welt  Welt am Sonntag