IJzeren regime terug in de klas

Onderwijsorganisaties openen de aanval op agressieve en misdadige scholieren, schrijft De Telegraaf. Leerlingen die zich crimineel gedragen moeten met een strakker schoolregime aan de ketting worden gelegd. Daarvoor worden nieuwe richtlijnen opgesteld. Desnoods moeten politie, openbaar ministerie en jeugdinstellingen preventief meehelpen excessen de kop in te drukken, schrijft De Telegraaf.
De onderwijsorgansiaties reageren hiermee op de arrestatie van een 16-jarige jongen in Roermond die een leraar van het Orthopedagogisch en Didactisch Centrum in die stad met chemicaliën uit het scheikundelokaal wilde vergiftigen. In Oosterhout heeft een even oude leerling van het Oelbert Gymnasium een bundel met pornografische verhalen over tien vrouwelijke klasgenoten op internet geplaatst. Beide affaires kwamen dit weekeinde naar buiten.
De landelijke koepel van middelbare scholen, de VO Raad en onderwijsvakbond CNV reageerden gisteren verbijsterd en geschokt op de gebeurtenissen. Zij slaan alarm en willen samen een vuist maken tegen het toenemend geweld.