Cocaïnegebruiker is een van zichzelf overtuigd burgermannetje

Samenleving
vrijdag, 02 december 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In de jaren ’80 werd cocaïne het meest gebruikt door de mensen die het konden betalen, zoals creatieven en de veelverdieners in de haute finance. Inmiddels is cocaïne een normale drug geworden in het uitgaanscircuit van het Verenigd Koninkrijk. Op een van de tien bankbiljetten wordt volgens narcoticaexperts van de politie coke aangetroffen, meldt The Guardian.
De krant schrijft ook over de uitkomsten van een onderzoek door het ministerie van Binnenlandse Zaken naar cocainegebruik. Daaruit is naar voren gekomen dat de gemiddelde cocaïnegebruiker blank is, een modale baan en een eigen huis heeft, maar geen crimineel verleden. De meeste gebruikers zijn mannen tussen de 18 en 45 jaar. Ze gebruiken het witte poeder om hun te hoge alcoholconsumptie te neutraliseren en om domweg wakker te kunnen blijven tijdens de uitgaansnachten. Geweld in groepen tegen de politie is het gebruikelijke verzetje om de last van de wekelijkse sleur te kunnen ontvluchten. 
De politie herkent de cokegebruiker aan zijn snelle praten, de arrogante zelfverzekerdheid, een zweterige klamme huid, opeen geklemde kaken en een paranoïde blik in de ogen.
Het deert de burgerlijke snuivertjes waarschijnlijk niet dat cocaïnegebruik duizenden mensenlevens kost in de machtsstrijd die woedt tussen criminele bendes en de overheid in Midden- en Zuid-Amerika.
Bron(nen): The Guardian