Vlaamse arts verwijst Joodse vrouw naar Gaza

Een Vlaamse arts zou tijdens zijn dienst geweigerd hebben een Joodse vrouw te helpen. Hij zou de 90-jarige vrouw, die een ribfractuur had, hebben toegeschreeuwd: „Ik kom niet! Stuur haar maar voor enkele uren naar de Gazastrook, dan zal ze geen pijn meer voelen.” Dat meldde het tijdschrift Joods Actueel donderdag. De Belgische overheidsdienst Volksgezondheid bevestigde tegenover persbureau ANP dat er een klacht is ingediend tegen een Antwerpse arts, maar wat er precies is gebeurd kon de woordvoerder niet bevestigen. De klacht is wel doorgestuurd naar de Orde der Geneesheren en naar het Openbaar Ministerie in Antwerpen. Er zou mogelijk sprake zijn van nalatigheid omdat het incident tijdens de dienst van de arts gebeurde

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Gaat lekker in NL.
  Je mag wel brullen dat ISIS heldendaden verricht waarop van Aartsen verder snukt ,maar je moet wel je vlag opbergen omdat moslims er aanstoot aan nemen.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/7/Joodse-vrouw-zwaar-mishandeld-na-ophangen-Israelische-vlag-1569746W/?pagenr=1#comments

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/pogroms_komen_naar_je_toe_deze_zomer.html

 2. Mihamed Kouki

  Ik heb te doen met die joodse vrouw. Dat meen ik echt. maar ik bespeur in Nederland een grote vorm van selectieve verontwaardiging. Er gaat veel aandacht naar dit incident maar in GAZA zijn er reeks 1400 DODELIJKE INCIDENTEN geweest. Daar hoor ik de autochtone nederlanders nauwelijks over. Sterker nog, die vinden het prima dat palestijnen daar worden afgeslacht.

  • Nederlander

   Vandaag is weer een bestand geschonden en weer door Hamas. Hamas neemt zelf het risico voor het laten doden van eigen burgers. Zeker als je weet dat het een druk bevolkt gebied is. Of ze doen het misschien wel expres van kijk die Israeliers weer eens. De oorlog had even wat langer gestopt kunnen worden met minder doden.
   Ik selecteer bij de moslims of althans de groep dit zich wel heel nadrukkelijk manisfesteert, een selectieve verontwaardiging. De Christenen in Irak die vermoord worden door moslims. Moslims die in Irak vermoordt worden door de eigen geloofsgenoten. Ik hoor daar bij die groepen helemaal niets over.
   Nee, Ze creeeren een sfeer in Nederland waar ik mijn bedenkingen bij begin te krijgen en waarvan ik mij afvraag hoe Nederland er over tien jaar uit ziet. Wonen na al die eeuwen hier dan nog joden/ Israeliers of zijn ze onder druk van deze extremisten verplicht verhuisd.

   (in antwoord op Mihamed Kouki)

Reacties niet toegestaan