In Rusland kun je maar beter niet het vliegtuig nemen

Vliegen kun je maar beter niet doen in Rusland. Grote kans dat je niet levend uit het vliegtuig komt. De Wall Street Journal heeft Rusland bestempeld als het gevaarlijkste land om te vliegen.
Dit jaar zijn er al 9 dodelijke ongevallen gebeurd, waaronder een met het complete nationale ijshockeyteam. Totaal zijn er 140 mensen bij de vliegtuigongelukken omgekomen.

Bij acht ongevallen zijn vliegtuigen betrokken uit het oude-Sovjet-tijdperk. Maar luchtvaartexperts wijten de ongelukken aan slordigheden, het nemen van risico’s, en ineffectieve regelgeving die over het algemeen geassocieerd wordt met de luchtvaart in Congo.

Tijdens de onderzoeken naar de crashes zijn ook een groot aantal overtredingen van de veiligheidsregels geconstateerd, zoals een dronken crew en vervalste documenten.
Veiligheidsinspecteurs schrijven de oorzaak van het toenemend aantal ongelukken toe aan de Russische overheid. Die zou vliegtuigmaatschappijen aanzetten tot het verminderen van inspecties. Zij pleiten nu voor aanscherpen van de regels, een verhoging van de veiligheidsstandaarden, en het sluiten van de deuren van de kleine luchtvaartmaatschappijen.

Bron(nen):   Wall Street Journal