Nederlandse moslims: “Joden in Nederland zijn broeders van het heilige boek”

Moskeeën in Nederland gaan in preken oproepen tot tolerantie omdat zij zich zorgen maken over het groeiend aantal racistische geweldsincidenten en uitingen van haat richting joden en moslims. Het initiatief komt van de Raad van Moskeeën en de Unie van Marokkaanse Moskeeën Nederland. De beide organisaties vertegenwoordigen de overgrote meerderheid van de Nederlandse moslims. De Raad neemt in een verklaring nadrukkelijk afstand van moslimjongeren die zich schuldig maken aan antisemitische incidenten. "Er zijn allerlei mensen die zeggen dat ze gebruikmaken van de vrijheid van meningsuiting. Daar zijn we niet tegen, maar we moeten in dit land wel zuinig zijn op elkaar", stelt een woordvoerder van de islamitische organisaties.  

Bron(nen):   Nos      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Die hebben begrepen waar het om gaat, met elkaar samenleven en elkaar respecteren. Wees intollerant tegen intollerantie.

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Nu de achterban nog even overtuigen…

  • Apekool

   Het begint met een goed voorbeeld stellen – cynisme vooraf gaat zeker niet helpen. Als de voorgangers inderdaad tolerantie prediken wordt het voor de tokkies (van elke kleur en geloofsovertuiging) onmogelijk zich te beroepen op opruiende uitspraken.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Zou je denken dat deze lieden echt tolerantie prediken?

    Wat mij betreft is het een PR zet.

    (in antwoord op Apekool)
 3. babet

  En ook al waren ze niet de broeders van jullie heilige boek! Zaken als holocaust en joodszijn gebruiken om aandacht te vragen voor de palestijnse zaak helpt niet!

 4. Mihamed Kouki

  wie zegt dat ze holocaust en joodzijn gebruiken voor de palestijne zaak? de enige die de holocaust inzetten voor eigen gewin zijn de israeliers. niet dat daar wat mis mee is maar het mag geen legitmatie zijn om dan maar zelf genocide te gaan plegen op de palestijnen. Want dat is wat er nu gebeurd.

Reacties niet toegestaan