Vlaamse ambtenaren willen niet 300 meter verder lopen naar kantoor

2.600 Vlaamse ambtenaren moeten verhuizen naar een kantoor 300 meter verderop. En dat willen ze niet, omdat ze dan verder moeten lopen door een zogezegd onguur parkje. De vakbond wil nu een rechtszaak aanspannen om de verhuizing te voorkomen. Dat schrijft de Volkskrant. Vanaf 2018 werken de Vlaamse ambtenaren op het hippe nieuwe bedrijventerrein Tour&Taxis, dat is gelegen in het Brusselse zakendistrict Noordwijk. De weg van het station naar het kantoor vinden de Vlamingen te lang. Bovendien leidt de kortste route hen door een obscuur parkje, 'waar onlangs zelfs eens is geschoten', aldus de vakbondssecretaris Jan van Wesemael. Hij vervolgt: 'Wij gaan nu ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om een zaak aan te spannen voor de burgerlijke rechtbank'. Ook ziet hij shuttlebusjes tussen Tour & Taxis en het Noordstation als een optie. 'Al lijkt me dat wel heel duur voor 2.200 mensen.'

Bron(nen):   Volkskrant  Het Laatste Nieuws    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Buck Danny

    Anders loop je gewoon met tweeduizend man tegelijk door dat park naar kantoor, probleem opgelost. Iets zegt me dat deze ambtenaren 2 x 300 meter extra lopen op een dag wel goed kunnen gebruiken.

  2. Vogelbeest

    Als je eigen ambtenaren zich niet lopend durven verplaatsen door je eigen stad zegt misschien iets over de manier en de middelen waarmee de politie zijn werk moet doen.
    Behalve de Europese wijk zijn eigenlijk de meeste delen van Brussel nogal onguur. Heeft iets te maken met het feit dat de 2e taal van Brussel Arabisch is, en een politie die zwaar onderbemand is.

Reacties niet toegestaan