In De Telegraaf doen de ouders van de schopper hun verhaal: het komt door hun scheiding

De ouders van Ajax-hooligan Wesley van W. zijn gisterochtend uit angst voor wraakacties in allerijl ondergedoken omdat de 19-jarige nog bij hen thuis in Almere woont, schrijft De Telegraaf. Van W. blijkt AZ-doelman Esteban woensdagavond te hebben geschopt om een weddenschap om vijftig euro.

De Telegraaf:
In hun woning graaien de ouders van Wesley spullen bij elkaar om te vertrekken. De gordijnen zijn al dicht. „Door die waanzinnige actie van Wesley hebben wij nu 35.000 mensen achter ons aan”, vertelt zijn moeder Marijke met grote schrikogen. „We moeten zo snel mogelijk weg. Als ze verhaal willen halen, zullen ze eerst zijn ouders opzoeken.”

Terwijl twee politieagenten in een donkere auto voortdurend langs de woning rijden, wordt vader Simon intussen gebeld door het bureau. De hooligan zit voorlopig nog vast ’omdat hij gevaar loopt’, is hem verteld.
„Wesley was lam”, zegt Marijke (45), de moeder van Ajaxhooligan Wesley van W. die de ArenA op stelten zette. „Maar drank is nooit een excuus. Wij denken dat Wesley dit heeft gedaan omdat we na een huwelijk van achtentwintig jaar in echtscheiding liggen.”
Hij ging zonder diploma van het gymnasium af en was net zijn baan bij de banketbakkerij van de Hema kwijt. Maar de laatste tijd leek het beter met hem te gaan.

Net als Wesleys vader Simon (55) is Marijke verbijsterd en verslagen. „’Ik ga effe een peukie doen. En die keeper pakken’, had hij gezegd tegen zijn broer. Die dacht dat hij een geintje maakte. Tot hij hem op het veld zag.”