Gebed voor Kim Jong-un

Het Nederlands Dagblad plaats vandaag een gebed voor Kim Jong un
Ik zag je lopen, daar naast die zwarte auto. Je kwam maar even in beeld. Wat ging er door je heen toen je daar liep? Hoorde je de huilende mensen? Zag je hun verdriet?

Ik zou je honderden vragen willen stellen. Veel vragen beginnen met waarom. Waaromvragen over jouw vader, over jouw land, over jouw mening over mensenrechten. Ik stel je ze maar niet. Misschien ben ik wel bang voor het antwoord.

’k Zou nog wel iets van je willen weten. Wat ga je doen? Wat ga je doen met je land? Met je mensen? Welke weg sla je in?

Ik ken je niet. Zou het best wel willen. ‘k Zou uren met je kunnen praten. Ben zelfs benieuwd naar je. Waar ben je bang voor? Waar word je blij van? Wat vind je leuk om te doen? Wat vind je belangrijk in het leven?

’k Zou je ook veel willen vertellen. Over mij. Over mijn land. Over de mensen in mijn land. Over mijn geloof. Over mijn God. Ik zou je willen vertellen over liefde, vriendschap, vergeving en het eeuwige leven.

’k Zou je ook willen vertellen dat ik al vaak voor jouw land gebeden heb. Weet je wat bidden is? Ook dat wil ik je graag vertellen. ‘k Heb gebeden voor je vader en voor je volk. Uren achter elkaar. Soms met duizenden tegelijk, midden in de nacht.

’k Zou je zelfs willen vertellen dat ik om de dood van je vader heb gebeden. ‘k Ben er niet trots op. Misschien had ik dat wel niet moeten doen. Misschien andere woorden moeten kiezen.

Je mag boos op me worden. ‘k had niet aan jou gedacht. Kan me voorstellen dat je je vader mist. Nu moet je alles alleen doen.

Ik hoop dat je goede keuzes maakt. Laat je niet leiden door het verleden. Doe het goede. Voor jezelf, voor je land en voor je volk.

Weet dat ik voor je bid. Ik bid voor je tot mijn Vader. Misschien ken je Hem wel. Mijn vader die altijd voor mij zorgt. Die er altijd is. Die er altijd zal zijn. Die altijd alles weet.

Ik draag je aan Hem op. En ik vraag Hem of Hij jou wil omringen met Zijn Liefde. Zijn Liefde is er voor jou. Hij kent je, je hoeft Hem niets te vertellen. Hij weet het al. Je hoeft Hem niet te zoeken, Hij is er al. En Hij is er ook voor jou.

Kim Jong-un links naast de auto waarop het lichaam van zijn vader, Kim Jong-il, wordt vervoerd tijdens de begrafenistoer in de sneeuw door Pyongyang. De foto op de achtergrond is van zijn grootvader Kim Il-sung.

Bron(nen):   Nederlands Dagblad