Volgens De Telegraaf is het zover: koning Willem IV, koningin Maxima

Volgens vice-premier Verhagen is de 44-jarige Willem-Alexander „klaar voor de functie, zoals hij al jaren is”. Ook de ministers Kamp (Sociale Zaken) en Hillen (Defensie) stelden dat gisteren na afloop van de ministerraad. „Er zijn iedere dag bewijzen dat hij er klaar voor is”, zegt Kamp. „Hij is er rijp voor”, aldus Hillen. En waarom zeggen ze dat allemaal, vraagt De Telegraaf? Omdat het zover is. Vakantievilla weg, nieuwe secretaris voor de koning(in), Beatrix 74. Zij zit dit jaar 32 jaar op de troon, even lang als haar moeder Juliana, die in 1980 op 31 januari aankondigde terug te treden.

Gisteren meldde de NRC dat het Kabinet der Koningin een nieuwe directeur krijgt: Chris Breedveld, nu nog directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst.
Breedveld geldt als een vertrouweling van Willem-Alexander en Máxima. Breedveld stond aan de basis van de mediacode voor journalisten die de Oranjes van meer privacy voorzag. Hij adviseerde het prinselijk paar bij de rel rond hun vakantievilla in Mozambique. Breedveld staat ook bekend om zijn felle reacties op foutieve berichtgeving over het Koninklijk Huis'. aldus NRC.