Geen labradors meer als proefdieren

Na een handtekeningenactie heeft het UM (Universiteit Maastricht) vanochtend besloten geen proeven te doen waarbij tientallen labradors zouden worden gebruikt. De UM heeft dat besloten nadat bij een handtekeningenactie meer dan 80.000 handtekeningen tegen dierproeven waren opgehaald. De UM wilde experimenten met pacemakers doen en daarvoor 39 labradors inschakelen. Volgens de petitiewebsite waren de experimenten ingeschaald als 'zeer pijnlijk'. "Opzettelijk wordt er bij deze gezonde labradors hartfalen opgewekt, waarbij 1 op de 3 honden al tijdens het experiment zal sterven! Alle honden zullen uiteindelijk de dood vinden." Tot nog toe was de UM niet aan de proeven begonnen, op nog geen enkel proefdier was al geëxperimenteerd. De UM: "De UM begrijpt dat er in de maatschappij zorgen leven ten aanzien van het gebruik van proefdieren, zoals honden," schrijft de universiteit in een verklaring. Over dierproeven in het algemeen zeggen zij: "Overigens werkt de Universiteit van Maastricht als het om dierproeven gaat al langer aan vermindering, verfijning en vervanging, het zogeheten 3V-beleid. Daarin staat de UM niet alleen. Alle onderzoeksinstellingen in Nederland hebben zich verplicht om het aantal dierproeven zoveel mogelijk terug te brengen."

Bron(nen):   AD  Maastricht Gezien    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Laten we dan mensen doodgaan omdat we niet op honden mogen testen? Of bieden de opstellers van de petitie zichzelf aan als testobject?

  • marianne martens

   Mensen in de hele wereld laten zich testen voor geld omdat ze bv hun kinderen geen IPAD kunnen geven, of eten, of schoolopleiding of een prut-vakantiepark.- Het goed dat de verplichting er is dierproeven terug te brengen.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • malky

   Mensenlevens met een paar jaar verlengen door de laatste paar levensdagen van aantal minderwaardige wezens op een gruwelijke wijze te transformeren tot een levende hel, met als enige oogmerk om er geld aan te verdienen, wat is daar nou mis mee?

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Zmirlap

   Een paar mensen meer of minder maakt het verschil niet.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Britt Van Dijk

   Mensen gaan nou eenmaal dood. Dat moeten we weer eens leren accepteren. Tegenwoordig mag niemand meer overlijden en moeten we allemaal maar 111 worden. Er zijn tegenwoordig andere opties dan alleen maar dieren pijn doen om er zelf beter van te worden.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Chemical Dude

   “mensen doodgaan omdat we niet op honden mogen testen” Toon je even die correlatie en oorzakelijk verband aan ?

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. AT

  We experimenteren al een eeuw met allerlei dieren op de soms meest bizarre manieren. We voelen ons er oncomfortabel bij maar accepteren het als noodzaak voor ons welzijn. Ratten, ok. Apen, ok. Vissen, ok. En zelfs katten en honden…ok. Nu het gaat om Labradors worden mensen ineens geraakt door die lieve oogjes en gaan we handtekeningen inzamelen. Goed als je tegen dierproeven bent, maar wees dan ook tegen proeven op ratten en muizen.

 3. Annie Essers

  Lieve oogjes of geen lieve oogjes Dierproeven zijn zinloos en slechte wetenschap. onze gezondheid is beter geworden vanwege de betere hygiëne en goede voeding .
  vandaag de dag is het belabberd met onze voeding te veel suikers en vetten en andere ongecontroleerde toevoegingen. daardoor ontstaan weer kwalen
  En daar kunnen we met ons allen wat aan doen , gewoon gezond verstand gebruiken
  Dierproeven slechte wetenschap en miljoenen euro,s verkwisten

Reacties niet toegestaan