Hoe criminelen heel eenvoudig je pincode kunnen stelen

Het is voor een crimineel doodeenvoudig om je pincode te achterhalen met behulp van een infraroodcamera. Als je pint, geven je vingers namelijk warmte af op de knopjes van het pinapparaat. Zijn de toetsen van plastic of rubber dan houden ze de warmte even vast. Met een infraroodcamera lichten warmere gebieden rood op. Een crimineel kan dus vlak na jou met zo'n camera over de knoppen gaan en zien welke cijfers je hebt ingetoetst. Zelfs de volgorde valt te herleiden: de laatste knop die je indrukt is warmer dan de eerste. Deze truc is al enige tijd bekend. Maar tot nu toe waren infraroodcamera's te groot en te duur. Nu is er een die je zo op je iPhone kan klikken en die je dus nauwelijks ziet. Een crimineel houdt even zijn telefoon boven het pinapparaat en de laatst ingedrukte cijfers worden zichtbaar. Er is een makkelijke manier om te voorkomen dat je je pincode op die manier prijsgeeft. Laat je vingers ook even op de andere cijfers rusten, zodat die warm worden. Dan lichten ineens veel meer cijfers rood op en kan een crimineel er niets meer mee. In onderstaand filmpje is te zien hoe het in zijn werk gaat.

Bron(nen):   Froot      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  Je zou ook gewoon je kaart goed kunnen bijhouden

 2. vanhetgoor

  Niet helemaal, ik gebruik drie vingers om vier toetsen in de drukken die verdeeld zijn over drie kolommen, niet elke vinger is even warm, de ringvinger wordt bij veel mensen afgekneld dus die is kouder, de middelvinger is langer dus ook ietsje kouder. De oplossing, betaal draaadloos!

  • Chemical Dude

   “de ringvinger wordt bij veel mensen afgekneld dus die is kouder, de middelvinger is langer dus ook ietsje kouder.”
   Bron, onderzoek, metingen?

   (in antwoord op vanhetgoor)
   • vanhetgoor

    Dat is onderzocht op het instituut voor zuiver wetenschappelijk onderzoek onder leiding van Pr. Mr. Dr. Stapel, uh uhm, tja. het is gewoon natte vingerwerk. (grapje) Het is eenvoudig te deduceren, een lange vinger heeft meer contact met de koude buitenlucht, dus is koeler, ringvinger heeft minder doorbloeding dat de anderen. duim is kort dus is warmer, pink is klein en zit aan de buitenkant, dus koelt meer af. En dat is wel serieus.

    (in antwoord op Chemical Dude)
    • Chemical Dude

     Helaas is uw logica fout …bekijk een vinger als een 3d object en bestudeer dan ratio opp/inhoud.

     ” Since small animals have proportionally larger amounts of body area than large animals, they lose heat more quickly to the environment (and also gain it faster) and must therefore eat more relative to their size just to stay warm.”

     (in antwoord op vanhetgoor)
    • Chemical Dude

     U vergeet dat een vinger van binnenuit wordt verwarmd.
     Langere mensen zijn niet per definitie kouder dan dwergen 😉

     (in antwoord op vanhetgoor)
     • vanhetgoor

      De interne thermostaat van lange mensen staat ook op 37 graden, daarom zijn dwergen en reuzen even warm. Echter de afkoeling van een lang lichaam is groter dan dat van een klein (bol) lichaam. De energie-efficiëntie verschilt dus wel degelijk. Een kort persoon heeft dus warmere vingers dan een lang persoon. En ook zijn korte dikke vingers warmer dan lange dunne vingers. Bij bergklimmers vriezen ook niet alle vingers en tenen exact gelijktijdig af, de kleine teen en de pink zijn eerder de pineut.

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      Nee, lees de links.
      Ratio inhoud / opp is net KLEINER bij GROTERE dieren.
      Aan u het tegendeel aan te tonen met data graag 😀

      (in antwoord op vanhetgoor)
 3. vanhetgoor

  Ik bedenk er nog een, niet elke toets even lang indrukken, de toets die langer ingedrukt wordt die warmt ook meer op, die zal dan worden gezien als laatste ingedrukt.

  Nog een idee, na de vier toetsen te hebben ingedrukt houdt men de hand nog even boven de toetsen, dan warmen ze allemaal op, dan is het warmtebeeld verstoord.

  Nog een, gebruik een aanraak pen voor een tablet, dan komt er helemaal geen warmtebeeld dat met infrarood-detectie valt uit te lezen. Dat scheelt ook in het aantal bacteriën dan je krijgt van PIN-apparatuur.

Reacties niet toegestaan