Datingsite voor psychiatrische patiënten

Uit een enquête onder de 8.000 cliënten van de Haagse ggz-instelling Parnassia bleek dat het contacten leggen met anderen een van de moeilijkste dingen is voor psychiatrische patiënten. Daarom besloten zij de website durfjijmetmij.nl te bouwen waarop cliënten elkaar kunnen ontmoeten, voor vriendschappen of misschien wel meer. Natuurlijk kunnen zij ook op gewone datingsites terecht, maar daar lukt het vaak niet. Iedereen op zoek is naar de perfecte partner en als je zegt dat je arbeidsongeschikt bent omdat je psychische problemen hebt, dan kun je het wel schudden.

De contactsite durfjijmetmij.nl ging 2 weken geleden, op Valentijnsdag, de lucht in. Inmiddels hebben zich zo’n 100 mensen ingeschreven. Alleen cliënten van Parnassia of van stichting Anton Constandse krijgen toegang tot de site, maar andere ggz-instellingen kunnen zich ook aansluiten.

Verder dan kijken of iemand staat ingeschreven, gaat Parnassia niet: ‘We kijken niet of mensen wel in staat zijn om een relatie aan te gaan. Hun behandeling staat los van deze site'. Wel moeten mensen voordat ze lid zijn van de site een aantal voorwaarden ondertekenen. Zo moeten ze beloven zich niet obsceen of beledigend uit te laten en niet meer dan 3 berichten binnen 24 uur naar hetzelfde lid te sturen als ze nog geen antwoord hebben gekregen.

Bron(nen):   De Pers