Vakantieboetes uit Frankrijk vallen op de deurmat

Frankrijk heeft de kentekenregisters gekoppeld aan die van ons, met als resultaat dat Nederlanders die op de Autoroute of elders in Frankrijk geflitst zijn dat nu beginnen te merken. Volgens de Franse krant Le Figaro worden er per jaar 200.000 Nederlanders geflitst - dat levert Frankrijk nu ruim 9 miljoen euro op. 'Merde'! twittert een ongelukkige automobilist. 'Ik reed respectievelijk 1, 3 en 5 kilometer te hard. Terwijl ik nog wel zo goed oplette, want op het ene stuk mag je 110 en dan weer 130 en ik wist dat er streng wordt gecontroleerd.' Voorheen kon iedereen die niet ter plekke door de politie was bekeurd, opgelucht ademhalen. Nu is er geen ontkomen meer aan. De boetes bedragen 45 euro voor wie tot 20 kilometer te hard reed. Als niet op tijd betaald wordt, stijgt de boete automatisch naar 180 euro. Automobilisten krijgen 2,5 maand de tijd. Het Antai, het Franse CJIB, heeft speciaal voor Nederlanders hun website naar het Nederlands vertaald. Eind dit jaar kan ook Nederland de Fransen op de bon slingeren.

Bron(nen):   AD      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Haha!
  Hebben ‘s lands mopperaars weer iets meer te mopperen.

  Overigens kreeg ik jaren terug al boetes uit Zwitserland. Zijn ze wel goed in daar; Nederlands geld afpakken.

  En toen ik nog een klein opdondertje was reed mijn vader in Italië eens te hard. De boete was vrij fors, maar we konden ook gewoon 1/3e betalen. Moesten we wel meteen handje contantje afrekenen met de betreffende dienders die ons aanhielden. Buiten de boeken om uiteraard.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Mijn ouweheer kwam in zo een situatie gewoon weg met een excuus en natuurlijk het feit dat hij vloeiend Italiaans sprak (nee, hij was geen Italiaan) gaf de mannen van de Policia Municipal een glimlach.

   Wij werden ook een keer aangehouden voor door rood rijden, terwijl dat niet het geval was, en hij hield al Italiaans pratend zijn poot stijf en mocht met een onterechte waarschuwing weer wegrijden.
   Hadden ze niet verwacht.

   Italiaanse vrienden van ons voeren een keer te hard met hun boot en werden aangehouden door de waterpolitie.
   Zij namen de ze politie mensen mee de kant op naar hun vakantiehuis, en dronken en aten wat , met een kleine fooi in hun zak vertrokken ze weer, en hun zoontje vertelde mij dat het goede “kennissen” waren.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Peter Bakker

  Toch vreemd dat de overheid meewerkt met het beboeten van de eigen burgers door een vreemde mogendheid. De overheid is er om de eigen burgers te beschermen en voor ons op te komen. Als je in het land zelf staande wordt gehouden, prima.

 3. Vogelbeest

  “Eind dit jaar kan ook Nederland de Fransen op de bon slingeren.” Eers zien, dan geloven. Zoals altijd mag de Nederlandse burger betalen, zonder dat er van de buitenlanders iets verlangd wordt.

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Op zulke vlakken weet men natuurlijk optimaal gebruik te maken van de Europese mogelijkheden.

  Levert het overheden geld op, dan is dit in lijn met de voorschriften van Brussel, kost het overheden geld, dan staat de Europese regelgeving opeens in de weg.

  Tenminste, zo lijkt het wel…

 5. FMYO

  ce bedragen kloppen niet. Ik heb 90 euro gekregen voor 3 km te hard. Dus 45 euro administratiekosten? Kost ook zoveel moeite om een simpele databank aan een anderen te koppelen. Alles wat de ambtenarij doet, gaat al gauw 3x over de kop vergeleken met een zelfde project in het bedrijfsleven…. Verantwoording nemen is meestal de boosdoener. Ambtenaren voelen daar niet zoveel voor. Meestal levert dat alleen maar risico en weinig profijt op kennelijk.

 6. FMYO

  @vandehoedenderand, dit geldt nog steeds maar dan in rusland. +/- 7 jaar terug waren de boetes daar verdubbeld. Je kon 50% korting krijgen als je contant betaalde 🙂

Reacties niet toegestaan