Politie plaatst namen en foto’s van hoerenlopers op Facebook

In Californië heeft de politie een nieuwe manier bedacht om prostitutie te bestrijden. Ze plaatsen namen en foto's van klanten van prostituees online in de hoop dat schaamte mannen ervan zal weerhouden om nog prostituees te bezoeken. Om de klanten op heterdaad te betrappen wordt gebruik gemaakt van undercover agenten. Volgens de plaatselijke bevolking heeft de maatregel effect. Het is een stuk rustiger in de tippelzone. Maar juristen waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van deze werkwijze. Wat gebeurt er als iemand onschuldig blijkt te zijn? De politie voert aan dat ze overal vermelden dat de verdachte onschuldig is tot het tegendeel bewezen is en dat ze de gegevens van mannen die onschuldig blijken te zijn onmiddellijk verwijderen. Maar helemaal verwijderen lukt natuurlijk nooit. De naam en foto blijven nog jaren traceerbaar op internet. Giovanni Avila (47) uit San Francisco was één van de mannen wiens foto online belandde, maar zelf houdt hij vol dat hij onschuldig is. Hij ging samen met een vriend taco's afhalen en raakte met een paar vrouwen aan de praat over seks, maar wilde niet verder gaan dan dat. Hij noemt het een ontoelaatbare schending van de privacy, die het leven van mensen enorm kan schaden. Volgens juridisch expert en hoogleraar Laurie Levenson is gebleken dat schaamte criminelen ook niet weerhoudt van het begaan van een misdaad: 'Daders worden er bozer van en zullen zelfs nog meer misdaden begaan.'

Bron(nen):   Daily Mail      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  “Volgens juridisch expert en hoogleraar Laurie Levenson is gebleken dat schaamte criminelen ook niet weerhoudt van het begaan van een misdaad: ‘Daders worden er bozer van en zullen zelfs nog meer misdaden begaan”
  En welke ‘misdaad’ mag dat hier dan wel zijn?

 2. vandehoedenderand

  Naming and shaming. Weet u, ik sta er nogal ambivalent tegenover.

  Ik vraag mij ook af of dit niet te ver gaat. En inderdaad, als je de verkeerde te pakken hebt – en dat gebeurt onvermijdelijk een keer – dan is het bijzonder zuur voor de persoon in kwestie.

  Maar als ik heel eerlijk ben, heb ik er anderszins ook weer geen problemen mee. Kopschoppers bijvoorbeeld die met naam en toenaam worden genoemd op het internet. Ik vind het prima. Zo weet de rest van de wereld waar ze mee te maken hebben en wat voor tuig het is. Dat ze verder voor de rest van hun leven te boek zullen staan als hersenloze agressievelingen, kan me niet zoveel schelen. Hadden ze in de eerste plaats maar niet moeten kopschoppen. Dat is geen jeugdzonde, dat is een ernstig misdrijf.

  Maar ja, hoerenlopen… Ik ben niet tegen prostitutie an sich. Oudste vak. Veel vraag naar. En als het niet onder dwang en geheel op vrijwillige basis gebeurt, zie ik verder niet zo veel problemen. De prostituee kan er zeer goed an verdienen. De bezoeker krijgt wat ie thuis niet krijgt. Iedereen tevree. Om de bezoekers nou weer breed te kijk te zetten… Nee, voor mij hoeft het niet. Tenzij natuurlijk er – bijvoorbeeld – sprake is van minderjarige prostituees die onder dwang moeten werken. Maar uit het artikel blijkt dit niet.

 3. meesan

  The land of the free!

  • Chemical Dude

   Met de grootst porno industrie ter wereld, zelfs Oscars hebben ze er voor

   (in antwoord op meesan)
 4. reageermeneer

  Krijgen we straks ook vluchtelingen uit Amerika die hier hun heil gaan zoeken.

 5. utsjaermets

  Ja, heel belangrijk om ‘hoerenlopen’ aan te pakken (svp geen uit-verband-trekkende opmerkingen over kinderprostitutie, vrouwenhandel e.d.)…..daar wordt hun maatschappij een stuk veiliger van…. Goedkope, oppervlakkige politiek. Leidt fijn af van de echte uitdagingen in the land of the free.

 6. Lio

  Wat is er nou mis met hoerenlopen, wat een stel kleuters zeg. Het is maar een beetje neuken, so what lekker belangrijk?

 7. Bonusje

  da gaat leuk worden als de Kinder verkrachters aan de beurt komen. Zitten/zaten erg veel bij politie. Hier ook. De hogere rest staat er al zga elk dag met ponem op. Die doen dat zelf al.

 8. Burgermans

  Amerika is helaas een politiestaat geworden waar overbewapende agenten en geheime diensten boven de wet staan.

Reacties niet toegestaan