Homo’s in Egypte opgepakt voor ‘losbandigheid’

De openbare aanklager in Egypte heeft de arrestatie geëist van zeven homoseksuele mannen. Ze worden verdacht van 'losbandigheid'. Ze waren namelijk op een trouwfeestje van twee homoseksuele mannen en gaven elkaar een knuffel. En dan heb je te maken met 'een duivels, schaamteloos feest,' aldus de aanklager. Een video van het feest belandde in april op internet, maar volgens website Youm7 was er weinig op te zien. Er waren slechts mannen in pak die elkaar een ring gaven en knuffelden als vrienden. Vijf van de zeven mannen zijn gevonden. Naar de andere twee wordt nog gezocht, meldt de Volkskrant. Homoseksuele relaties zijn in Egypte niet expliciet verboden, maar de overheid grijpt elke gelegenheid aan om homo's te arresteren. 'Losbandigheid' of 'ontucht' worden dan vaak als argument gebruikt. Zo zijn in april nog vier mannen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor ontucht. Ze waren op een feest voor mannen waar onder meer dameskleding en make-up zijn gevonden.  

Bron(nen):   Volkskrant      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  Hou dat apen land maar vér van de EU !!

 2. Jan Terlouw

  amnesty international: ‘Over de hele wereld zijn homoseksuele mannen en vrouwen het slachtoffer van schendingen van mensenrechten. Die schendingen lopen uiteen van subtiele discriminatie tot gevangenschap en marteling. In bijna de helft van alle landen ter wereld is homoseksualiteit strafbaar. In sommige landen kan er zelfs de doodstraf voor worden opgelegd. In 2009 bracht de internationale organisatie voor homorechten ILGA een rapport uit dat meldde dat in tachtig landen homoseksualiteit illegaal is. In vijf landen staat er de doodstraf op: Iran, Mauritanië, Sudan, Saudi-Arabië, Jemen; dat geldt ook voor delen van Nigeria en Somalië. Vooral in Iran zouden sinds 1979 talloze mensen wegens homoseksualiteit zijn terechtgesteld. In de VS zijn vrijwillige seksuele daden tussen volwassenen van hetzelfde geslacht sinds 2003 niet meer strafbaar’.

 3. Pvv4ever

  Als je gewoon normaal gedraagt en er niet voor kiest om homo te zijn dan is er niks aan de hand. In dat soort landen kun je geen homo zijn. Hier heb je de vrijheid om daarvoor te kiezen. Weg met dat achterlijke land

  • Jan Terlouw

   Als je de Nederlandse normen aanhoudt dan zijn er veel achterlijke landen. In Amerika was het tot 10 jaar geleden ook gewoon strafbaar. Sommige landen ontwikkelen zich nu eenmaal sneller dan de ander. Dat wil niet zeggen dat die landen achterlijk zijn. In Nederland is homoseksualiteit ook betrekkelijk recent geaccepteerd.

   (in antwoord op Pvv4ever)
   • Pvv4ever

    Het Westen en vooral Nederland is superieur aan de rest van de wereld. We hebben een betere cultuur betere normen en waarden en wij zijn gewoon verder ontwikkeld en beter dan de barbaren in het Midden Oosten en de rest van de wereld. Wij zijn beschaafd en zij niet. Hier heb je vrijheid o.a. van meningsuiting en mag je zelf kiezen of je homo bent of niet daar niet.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • harrr

     zie mijn bovenstaande reactie

     (in antwoord op Pvv4ever)
    • Jan Terlouw

     Ja man, Nederland is superieur aan de rest van de wereld. Nederland heeft als teken van haar morele superieuriteit Indonesië, Suriname gekoloniseerd en uitgebuit en veel geld verdiend aan de slavernij ten tijde van de VOC. Nederland heeft altijd voorop gelopen op de rest van de wereld. Heel duidelijk inderdaad.

     (in antwoord op Pvv4ever)
     • Pvv4ever

      Je kan toch niet de achterlijke barbaren gelijkstellen aan ons! En nou niet omheen draaien met slavernij. De Islam en als je dat aanhangt ben je gewoon achterlijk!

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • harrr

      Ach.. die “hullie deden het ook” – huil-cultuur is er niet uit te slaan, gewoon negeren

      (in antwoord op Pvv4ever)
    • Ome Joop

     Begrijp je nou niet dat je er niet voor kiest om homo te zijn, maar wel voor PVVer joh, what ever waar je voor kiest, maar homo ben je of ben je niet. Duidelijk!

     (in antwoord op Pvv4ever)
    • Diederdick

     Trollalert.
     Dit kan niet een bestaand persoon zijn…

     (in antwoord op Pvv4ever)
  • harrr

   Er voor kiezen om homo te zijn…. Heb je enig idee hoe achterlijk die gedachte is?

   (in antwoord op Pvv4ever)
 4. Burgermans

  Je kunt zeggen over Wilders wat je wilt maar wat de islam betreft heeft de Limburgse staatsman 100% gelijk.

Reacties niet toegestaan