Satellietfoto’s Baba Amr: de omvang van de wreedheid

Nieuwe satellietbeelden van het bombardement op de wijk Baba Amr in de Syrische stad Homs. Ze tonen volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch aan dat het bombardement  grootschalige vernielingen heeft aangericht, een groot aantal doden en ernstige verwondingen bij burgers heeft toegebracht.

Human Rights Watch kreeg de beelden op 25 februari. Deze foto toont duidelijk de grote schade veroorzaakt door het gebruik van bommen in een bevolkt gebied.


 - Rode cirkels zijn de vernietigde of beschadigde gebouwen
- De gele zijn inslagkraters in open gebieden zoals velden of wegen

 Deze foto toont een aantal grote stofwolken als gevolg van een granaten die insloegen zo’n 10 tot 15 minuten voordat de foto werd gemaakt. Ook zijn honderden kleinere inslagkraters te zien in de aangrenzende velden naast de gebouwen, waarvan de meeste zwaar beschadigd.

De Britse fotojournalist Paul Conroy, die anderhalve week geleden gewond raakte bij een aanval van het Syrische leger op Homs, vertelde gisteren aan de BBC dat hij niet eerder zulke verschrikkingen heeft gezien. “De bevolking wordt systematisch afgeslacht. De enige reden waarom zij dit doen is om de bevolking en de gebouwen van Baba Amr te elimineren. Het is geen oorlog, het is een slachthuis."

 
 

Bron(nen):   Human Rights Watch  BBC