Kinderen werken op tabaksplantages VS

Ondanks talloze waarschuwingen mogen minderjarigen nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden op de Amerikaanse tabaksvelden werken. Ze zijn vaak nog maar 12 of 13 jaar oud en worden ziek van de nicotine en andere chemicaliën. Dat schrijft de New York Times. Artsen en ambtenaren pleiten er al jaren voor om de minimumleeftijd voor het werken op de tabaksplantages te verhogen naar 16 jaar. Tevergeefs. Dat terwijl in andere tabak producerende landen, zoals India en Brazilië de minimumleeftijd voor het werk op de tabaksvelden op 18 jaar ligt. Tabaksplanters zelf zeggen dat er nauwelijks jongeren onder de 16 op hun velden werken, maar gezondheidsdeskundigen praten over honderden extreem jonge werknemers. Het zijn vaak kinderen van immigranten. Nicotinevergiftiging Een van hen is Saray Cambray Alvarez, 13 jaar oud. Ze trekt om 6 uur ’s ochtends als haar werkdag begint, een vuilniszak aan, om haar huid te beschermen tegen de met nicotine gevulde dauw die van de bladeren druppelt. Zo probeert ze de zogenaamde ‘groene tabaksziekte’ of nicotinevergiftiging te voorkomen. Die kan duizeligheid, overgeven en hartkloppingen veroorzaken. Veel van haar jonge collega’s zijn al ziek geworden van de giftige tabak. Maar ook zij voelt zich nooit echt goed tijdens het zware werk. ‘Ik krijg altijd zo’n dorst’, zegt ze. ‘Het is gewoon te heet en te zwaar.’ Soms kan ze door de hitte en vochtigheid moeilijk ademen. Maar ze moet door. Haar familie heeft het geld nodig.

Bron(nen):   New York Times      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Maar gelukkig is het in de meeste staten van de USA wel verboden om bier te kopen tot je 21 bent. Kinderen worden goed beschermd.
  /irone modis off

 2. Chemical Dude

  Grappig hoe men hier selectief c/p’t
  ‘“You get very thirsty,” said Saray, who sometimes waits an hour in 90-plus heat for a drink until her crew returns to the opposite side of a field, where the water jugs are parked. “It’s too hard for me, and it’s too hot.”

 3. Burgermans

  Hier werken minderjarige kinderen weer in supermarkten, ook heel erg.

Reacties niet toegestaan