Te huur: Osama bin Ladens eerste villa in Pakistan

Een fraaie villa in Haripur, een bruisende stad zo’n 30 kilometer ten noorden van Islamabad. Acht jaar geleden nam niemand veel notitie van de twee broers die een familie met pick-up en minivan van het huis ophaalden en weer terugbrachten. Ook kon niemand een glimp opvangen van de vrouwen en kinderen achter de 10-meter hoge muur.
Nu blijkt dat Osama bin Laden en zijn familie er in 2004 woonden.

Volgens de Britse krant de Daily Telegraph doen inlichtingendiensten, lokale getuigen en een onderzoek door een gepensioneerde legerofficier vermoeden dat de twee verdiepingen tellende villa een missing link is in het verhaal van hoe Bin Laden en zijn vrouwen, kinderen en kleinkinderen uiteindelijk in Abbottabad terecht kwamen, de stad waar Bin Laden in mei vorig jaar werd gedood door Amerikaanse Navy Seals.

Volgens de gepensioneerde brigadegeneraal Shaukat Qadir huurden Bin Ladens koerier en zijn broer het huis in Haripur net zolang totdat het huis in Abbottabad klaar was. De huur bedroeg ongeveer 120 euro per maand.

Het huis is weer te huur voor ongeveer 180 euro. Daarvoor krijgt de nieuwe huurder een ruime woonkamer, drie slaapkamers, een terras en een tuin omzoomd door rozenstruiken.

Bron(nen):   Daily Telegraph