Batman leeft: in Brazilië!

‘t Is geen pretje, wonen in Taubaté. Criminaliteit rijst de pan uit en niemand voelt zich op straat meer veilig. De inwoners van deze stad kijken dan ook uit naar de komst van Gotham’s eigen Batman. Ja, Batman. Of zoals de beste man in het echte leven heet: André Luiz Pinheiro.


Pinheiro is ex-militair en staat te popelen om over twee weken gehoor te geven aan de oproep van het stadsbestuur om, volledig gekleed als Batman, de straat op te gaan, ‘en als ik het verhaal van dit stripfiguur naar minstens één kind kan overbrengen, zou dat al geweldig zijn’, zegt Pinheiro. Maar kleine kinderen is niet waar de politie zich met name op richt. Vooral de overlast van drugssmokkelaars teistert deze stad, op anderhalf uur rijden van Sao Paulo. Pinheiro verkleedt zich al jarenlang als Batman. Sinds de jaren ’70 treedt de inmiddels 50-jarige man op als de vleermuisman op kinderfeestjes.

De eerste tegenstanders zullen mogelijk de advocaten van DC Comics zijn. Pinheiro en zijn opdrachtgever zouden wel eens de Braziliaanse copyrightswetten overtreden.

André Luiz Pinheiro in 1979 als dansende superheld, op tijdcode 51 seconden.

Bron(nen):   ComicsAlliance