Happy-Iraniërs krijgen cel en zweepslagen

De 3 mannen en 3 vrouwen die dansend op Pharrell Williams Happy door Teheran gingen en een filmpje daarvan op Twitter en Facebook deelden, zijn veroordeeld tot 6 maanden cel en 91 zweepslagen wegens 'deelname aan het produceren van een vulgaire videoclip'. Pharell Williams had kritiek op de arrestatie. De Iraanse president Ruhani vond de arrestatie te streng. Voor hun arrestatie zeiden de jongeren dat zij wilden laten zien dat 'Iran een betere plek is dan mensen denken'. "Ondanks de onderdrukking en beperkingen zijn jonge mensen blij en willen ze de situatie verbeteren. Ze weten hoe je lol moet hebben, net als de rest van de wereld." In 140 andere landen zijn ook dergelijke filmpjes gemaakt. Het filmpje van de jongeren sluit af met: 'Happy was een excuus om happy te zijn. Tijdens het maken hiervan, hebben we elke seconde genoten. Hopelijk krijg je er een glimlach van op je gezicht.' De meisjes uit het groepje droegen geen hoofddoek. Dat kan een meisje in Iran 70 zweepslagen opleveren en 60 dagen gevangenis omdat volgens de islamitische wet vrouwen zich van boven tot onder moeten bedekken.

Bron(nen):   De Volkskrant      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Kennelijk is Iran dus toch geen betere plek dan we denken.

 2. Robin

  Dit wordt natuurlijk gedaan door “foute” moslims. Waarvan er in Iran in 2013 79.853.900 woonden die op geen enkele manier een afspiegeling zijn van de “ware” Islam. De echte Islam, godsdienst van liefde, staat dit soort barbaars gedrag namelijk niet toe.

 3. vandehoedenderand

  Sja, stokslagen en de petoet gaan me wel een klein beetje te ver.
  Maar manmanman, wat is dat een k**lied, zeg.

 4. knier

  Een en al droefenis heel die Islam.wat bezield mensen toch hun ziel en zaligheid in die idiote ideologie te leggen,hebben dan echt helemaal geen eigen gevoel over goed en slecht?

Reacties niet toegestaan