Man die kist Queen bestormde, wilde zien of ze echt dood was

De 28-jarige Muhammad Khan probeerde vrijdagavond bij de kist van koningin Elizabeth te komen, maar werd al snel door de politie tegen de grond gewerkt en gearresteerd. De man verscheen dinsdag voor de Westminster Magistrates Court in Londen, waar duidelijk werd dat hij “niet geloofde” dat de koningin is overleden.

Muhammad Khan probeerde dan ook bij de kist te komen, omdat hij “voor zichzelf wilde controleren” dat de koningin echt was overleden. “De beklaagde had Westminster Hall bereikt en werd door aanwezige agenten opgemerkt toen hij de kist probeerde te naderen. Hij stapte van het tapijt en greep toen met beide handen de Royal Standard-vlag die over de kist was gedrapeerd. De beklaagde uitte het idee dat de koningin niet dood is en dat hij de kist benaderde omdat hij het zelf wilde controleren”, verklaarde aanklager Luke Staton in de rechtbank.

Hij vervolgt: “Hij zei, voorafgaand aan de staatsbegrafenis, dat hij van plan was naar de begrafenis te gaan. Hij was van plan om de koninklijke familie te schrijven en als ze niet zouden antwoorden, was hij van plan naar Windsor Castle, Buckingham Palace en Balmoral te gaan om te proberen met de koningin te praten.”

Bron(nen):   Nieuwsblad