De Brit die onthoofd gaat worden was van plan moslim te worden

Alan Henning zal de volgende zijn die door Isis wordt onthoofd. Dat heeft Isis aangekondigd en tot nu toe houden ze zich aan hun eigen woorden. Hij werd ontvoerd op tweede kerstdag aan de Syrisch-Turkse grens. Henning (47) is taxichauffeur in Manchester en hij was samen met een groep Islamitische collega's in een konvooi van ambulances en taxi's naar de Syrische grens gereden om medische hulpgoederen te brengen. Henning, getrouwd en vader van twee kinderen, kon met kerstmis makkelijk weg, omdat hij het christendom achter zich haf gelaten en kerstmis dus niet meer vierde. Hij overwoog Jezus in te ruilen voor Allah en was al op Arabische les. Maar blijkbaar is een blanke moslim in de ogen van Isis eerst blank en dan pas moslim v2-14-AlanHenning-PA

Bron(nen):   Independent      

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Otwello

  Qua ‘god’ van de regen in de drup…
  Vreselijk wat er gebeurd met deze mensen maar naïviteit is geen excuus!

 2. Windows 8

  not a fuck was given …
  Als je zo dom bent naar ginder te reizen

 3. Malky

  Religie, bron van al het kwaad.

  • DW23

   Volgens mij is religie eerder een soort middel. Het soort primitieve uitspattingen dat je terugziet bij o.a. IS, zit volgens mij diepgeworteld in hun (en misschien zelfs onze?) genen. Dat deze mensen hun religie hebben verzonnen om hun handelingen te excuseren, verandert niets aan het gegeven dat niet religie, maar de mens zelf de bron is van al het kwaad.

   (in antwoord op Malky)
   • El Perro

    Religie=mens. Dat los zien is een gotspe.

    (in antwoord op DW23)
   • Malky

    Voor 11 september 2001 dacht ik ook nog dat religie geen kwaad kon.
    Als die factor destijds geen rol had gespeeld hadden die mensen ook niet gedacht dat er 72 maagden op ze stonden te wachten.

    (in antwoord op DW23)
  • Burgermans

   Hitler al weer vergeten?

   (in antwoord op Malky)
   • El Perro

    IS, Inquisitie, heksenvervolgingen, Azteekse offers, Thuggee moorden. En dat bedenk ik in 30 seconden. Het is dat ik mijn vrije zondag niet ga besteden aan religieus geweld, anders zou de lijst uitputtend zijn. Atheisme is overigens niet de bindende factor. Dat is dogmatisch denken en fanatisme. Dat weet je ook wel, maar ja…. het bekt zo lekker he?

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     De grootste massamoordenaars in de geschiedenis waren allemaal atheïsten, je lult dus gigantisch uit je nek met je pathetische kruistocht tegen religie.

     (in antwoord op El Perro)
     • Windows 8

      Welk punt in Grote Atheismeboek beschrijft het vermoorden van religieuzen?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De grootste massamoordenaars in de geschiedenis: allemaal atheïsten.

      (in antwoord op Windows 8)
     • El Perro

      Religie is inderdaad niet de bron van alle kwaad. Hier volg ik bijv. Richard Dawkins in (de titel van de Richard Dawkins BBC documentatire Root of all Evil was ook niet zijn keus). Dogmatisch, institutioneel denken en handelen echter wel. Religie (net als menig politieke stroming en tribale toegewijdheid) is dus een van de pijlers van het kwaad. Helaas wijst de geschiedenis het uit.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Malky

      De wereld had er in ieder geval een stuk beter uitgezien zonder Religie.

      (in antwoord op El Perro)
     • Malky

      Helemaal inderdaad, er blijft niet van heel…

      Moslims staan met de koran in de hand halsen door te snijden, maar het heeft allemaal niets met religie te maken hoor.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het heeft met de foute ideologie van de islam te maken, niet met religie in het algemeen. Ik heb dan ook al meerdere malen aangetoond dat jouw uitspraak over religie in het algemeen niet klopt.

      (in antwoord op Malky)
     • El Perro

      Je lariekoek klotst weer tegen de plinten op. Het waren ook mannen. Ik hoef het verder niet uit te leggen he? Je lult dus zelf een argument bij elkaar dat geen causaal verband heeft. Neem je moeder in de maling.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik wil niet alle atheïsten als moordenaars typeren, ik toon alleen aan dat Malky’s uitspraak niet klopt.

      (in antwoord op El Perro)
     • Malky

      Ach ja die kruistochten, die zullen ook niets met religie te maken hebben.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Die hadden inderdaad meer met politiek te maken dan met religie.

      (in antwoord op Malky)
   • Windows 8

    Welke sport is ‘geen sport’?

    (in antwoord op Burgermans)
   • Malky

    Oh U heeft mij helemaal overtuigd, deze mensen hebben natuurlijk allemaal uit naam van atheïsme hun misdaden begaan.Verzin eens nieuwe “argumenten”.

    (in antwoord op Burgermans)
   • AT

    Allemaal demagogen die volgens een dogma of ideologie handelden (communisme, fascisme of gewoon grootheidswaanzin), niet vanuit atheïstische motieven. Iedereen die tegen het dogma inging werd de kop ingedrukt, ook atheïstische vrijdenkers e.d. Oh, wist u dat religie ook/vooral een dogma is.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Alleen voor de meest fantasieloze mensen is religie een dogma.
     Terug naar het onderwerp: Ik wil slechts aantonen dat religie niet de bron van al het kwaad, zoals Malky schreef. Het kwaad zit in de mens zelf, religie kan het temperen, zoals in het Christendom, of aanwakkeren zoals is de islam gebeurt.

     (in antwoord op AT)
     • AT

      U reageerde op de opmerking ‘bron van het kwaad’, het gaat vooral om het woord ‘bron’. U kwam met atheïsme als ‘bron’ voor de daden van Hitler, Stalin, e.d., dat pareerde ik want dit is simpelweg niet waar.

      Ik ondersteun ook niet dat religie in het algemeen de bron is van al het kwaad, het kan bij foute interpretaties een bron zijn. De Islam heerst vooral in minder ontwikkelde delen van de wereld, daarom zie je daar zulke starre versimpelde gedachten. Maar ook binnen het Christendom en Jodendom vind je zeer dogmatische interpretaties die niet altijd leiden tot moord, maar wel degelijk tot religieuze gekte.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik heb nergens het atheïsme als bron voor het kwaad genoemd maar slechts willen aantonen dat atheïsten verantwoordelijk zijn voor de grootste massamoorden uit de geschiedenis om Malky’s uitspraak te weerleggen.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Maar dan moet u goed uitleggen dat die daden van Hitler e.d. niet vanuit het atheïsme gedaan zijn (want waren het überhaupt wel ahteïsten i.e. overtuigd ongelovig?) maar vanuit een ander dogma dan religie. Door uw reactie lijkt het wel degelijk alsof u het atheïsme als bron ziet.

      (in antwoord op Burgermans)
  • Robin

   Ah, Dalrymple, mijn held. – “Helaas vormt de pure stompzinnigheid van een geloof dat onverenigbaar is met de meest voor de hand liggende gedachten over heden en verleden geen belemmering voor de verspreiding ervan”.

   (in antwoord op Diederdick)
 4. Burgermans

  Was waarschijnlijk toch niet zo’n slim plan van Henning om de islam wat beter te leren kennen.

 5. Robin

  Hij was dus al hersendood als gevolg van een religieuze overdosis en ook nog eens te dik. Het was dus een kwestie van tijd voor de man zou ontploffen.

 6. vanhetgoor

  Dus Alan Henning is wellens en wetens naar Syrië vertrokken, dus ondanks dat hij weet wat voor klootzakken die moslims daar zijn. In dat geval heb ik geen enkel medelijden met hem, gewoon eigen schuld dikke bult! Het is namelijk niet mogelijk om je te verdiepen in de islam en NIET in te zien dat moslims allemaal schaamteloze sociopaten zijn.

 7. Future Child

  Die andere onthoofden, waren ook al islam knuffelaars, en waarbij de laatste de moslims in joegaslavie had geholpen.

Reacties niet toegestaan