Ooggetuigen vertellen over de werkwijze van IS

De meer dan 100.000 Koerden die vanuit het zuiden van Syrië naar Turkije zijn gevlucht, vertellen hun verhalen. De verhalen komen overeen met wat IS ons wil doen geloven; IS houdt er een zeer wrede handelswijze op na en niemand is veilig. Een Koerd, gevlucht naar Turkije: "In de moskee vertelden ze ons dat ze alle Koerden tussen de 7 en de 77 jaar konden vermoorden. We waren bang. We pakten onze spullen en vertrokken meteen. Ze snijden de kelen door van mannen en kinderen. Ze verbranden onze huizen, stelen onze dieren. Onze vrouwen verkrachten ze en nemen ze mee naar hun bolwerk in Raqqa om ze te verkopen." Voor de camera van NOS-correspondent Lucas Waagmeester vertelt een vluchteling: "Ze schieten van alle kanten. Ze komen eraan, ze komen! IS moordt iedereen uit. Ze verkrachten onze vrouwen en dochters. Ze ontnemen al onze eer. Alles is weg, die mensen hebben geen god. Stop hier maar, laat me maar." Andere vluchtelingen: "Eerst schieten ze twintig, dertig granaten van grote afstand. Wie niet omkomt, vlucht weg. Alleen gewonden blijven achter. Als ze die vinden, worden ze onthoofd. Ze verbranden alle huizen en auto's. Er zijn executies, je ziet het voor je ogen gebeuren."
Een yezidische vrouw werd verteld 'zwaai met een witte vlag en we zullen je niets aandoen'. In haar dorp in Irak kreeg de bevolking te horen dat ze een paar dagen hadden om zich tot de islam te bekeren. "Maar IS kwam eerder terug. Ze hadden gehoord dat wij ons niet zouden bekeren. De mannen werden weggevoerd met vrachtwagens. De vrouwen werden in een schoolgebouw opgesloten." Haar broer werd naar de woestijn gebracht met nog 400 mannen. Nadat ze op hun buik moesten gaan liggen, opende IS het vuur. Enkelen overleefden. De vrouwen werden vervoerd, misbruikt en verkocht. Later konden ze vluchten tijdens een stroomstoring.
Vandaag heeft IS een wereldwijde oproep gedaan om te strijden tegen de VS, Frankrijk en alle landen die aangesloten zijn bij de coalitie tegen IS.

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Moorden, stelen, verkrachten: deze terroristen doen niet anders dan wat hun profeet voor hen heeft gedaan.

  2. Windows 8

    en in Turkije zitten ze gewoon op de bus
    https://www.facebook.com/hawra.al.9/posts/614271968684127

Reacties niet toegestaan