Opium in de noedels, zodat klanten terugkomen

De eigenaar van een restaurant in China vermengde gemalen papaverbollen met zijn noedels om ervoor te zorgen dat de klanten terugkwamen voor meer. Deze praktijken kwamen aan het licht nadat een klant tijdens een routine verkeerscontrole positief testte voor opium. De politie geloofde de klant niet toe hij zei dat hij nog nooit drugs had gebruikt en dat het restaurant er waarschijnlijk achter zat. Daarop stuurde de klant zijn familie naar het restaurant om dezelfde noedels te eten en liet ze daarna testen op opium. Het resultaat bevestigde zijn vermoeden en daarmee stapte hij naar de politie. De politie stelde een onderzoek in en ontdekte dat ook andere klanten onbewust kleine hoeveelheden opium binnen kregen. Een agent bevestigde dat als het voedsel gedurende langere tijd word genuttigd, het een verslavende werking kan hebben. Papaverzaad was vroeger een populair ingrediënt in Chinese gerechten tot het gebruik ervan werd verboden.

Bron(nen):   The Independent      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Een agent bevestigde dat als het voedsel gedurende langere tijd word genuttigd, het een verslavende werking kan hebben.”
  Kijk eens aan, in China zijn agenten ook verslavingsspecialisten/artsen?

 2. Vogelbeest

  Paperzaad zit bij ons op maanzaadbroodjes. Dus iemand die een broodje met maanzaad eet zou ook positief moeten testen???

  • Windows 8

   Inderdaad.
   Als je regelmatig wordt gescreend als medisch ‘proefkonijn’ moet je zulke broodjes vermijden.
   “Kan een sporter wel een maanzaadbroodje eten?
   Een topsporter moet er rekening mee houden dat hij of zij enkele uren na de inname van twee gram of meer maanzaad positief kan testen bij een eventuele dopingcontrole. In een enkel geval kan deze risicoperiode zelfs 48 uur beslaan.”
   http://www.dopingautoriteit.nl/wat_is_doping/dopingcategorieen/narcotica

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan